Δεν χωράει ο νους την απόλυτη τραγωδία με το διπλό φονικό και την αυτοκτονία που έγινε στην Κέρκυρα. Όπως φαίνεται, αυτό που όπλισε το χέρι του 60χρονου δράστη και αυτόχειρα ήταν οι τσακωμοί και οι εντάσεις με τη σπιτονοικοκυρά του, η οποία του είχε ανακοινώσει ότι θα του κάνει έξωση.

Και οι τρεις άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στη Δασιά Κέρκυρας – τα δύο θύματα και ο δράστης – ζούσαν στην ίδια διώροφη κατοικία. O δράστης νοίκιαζε το ισόγειο διαμέρισμα και η γυναίκα έμενε στον πρώτο όροφο.

Αν και στην αρχή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για ένα ζευγάρι που τσακώθηκε με γείτονά του, ο οποίος τους σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, τα νέα στοιχεία ανατρέπουν την υπόθεση, καθώς τα δύο θύματα δεν ήταν ζευγάρι, αλλά μια Ελληνίδα ιδιοκτήτρια που ενοικίαζε τα διαμερίσματά της στον δράστη και αυτόχειρα, καθώς και στο άλλο θύμα.

Ο 60χρονος δράστης φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα, γύρω στις 11.30 το πρωί της Κυριακής, μετά από έντονο διαπληκτισμό, την  61χρονη Ελληνίδα ιδιοκτήτρια του κτιρίου στην πίσω αυλή του σπιτιού της.

Εκεί βρήκε τραγικό θάνατο και ο 55χρονος Ελληνογάλλος, ο οποίος κατοικούσε στον πρώτο όροφο και φέρεται να προσπάθησε να παρέμβει στον καβγά για να τον σταματήσει.

Στη συνέχεια, ο δράστης φέρεται να κλείστηκε στο σπίτι του, προχωρώντας στο απονενοημένο διάβημα με το ίδιο όπλο. Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν έξι κάλυκες.

Ο άτυχος Ελληνογάλλος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η Ελληνίδα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Τι όπλισε το χέρι του

Ο Ελληνογάλλος και η άτυχη γυναίκα είχαν καλή σχέση, καθώς ο πρώτος είχε αγοράσει το σπίτι του από εκείνη.

Η 61χρονη είχε κάνει προφορική συμφωνία με τον 60χρονο δράστη να μην πληρώνει ενοίκιο, αλλά να φροντίζει τον κήπο του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ο δράστης ερχόταν αρκετά συχνά σε τσακωμούς τόσο με την ιδιοκτήτρια όσο και με τον Ελληνογάλλο ένοικο.

Λόγω των εντάσεων, αλλά και του γεγονότος ότι ήθελε να νοικιάσει το διαμέρισμα, η σπιτονοικοκυρά είχε ανακοινώσει στον 60χρονο ότι θα του κάνει έξωση – γεγονός που τον εξόργισε.

Με τον Ελληνογάλλο είχε άλλου είδους -όχι οικονομικές- διαφορές και διαπληκτιζόταν για ασήμαντες αφορμές. Τελευταία φορά, φέρεται να τσακώθηκαν, γιατί του έκανε παρατήρηση, ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του.

Το προφίλ του δράστη

Ο 60χρονος είχε έναν γιο, που υπηρετεί ως Αξιωματικός στην Ασφάλεια Κέρκυρας.

Κάτοικοι της περιοχής λένε πως ο 60χρονος δράστης και αυτόχειρας ήταν ένας μοναχικός άνθρωπος, ο οποίος καβγάδιζε συχνά με την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος που ενοικίαζε και την οποία σκότωσε.

Όσοι τον έβλεπαν στον δρόμο, στη βόλτα του είχε πάντα τον τετράποδο φίλο του, τον οποίο υπεραγαπούσε και φρόντιζε.

Τα φιλοζωικά του αισθήματα, άλλωστε, τα έδειχνε και μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, όπου υπάρχουν αναρτήσεις για φιλοζωικές οργανώσεις και ό,τι έχει σχέση κυρίως με τα ζώα.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Αίσθηση προκάλεσε στους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας ότι και τα δύο θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι.

Όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με το Corfupress, τα δύο θύματα πυροβολήθηκαν σχεδόν εξ επαφής στο κεφάλι. Ο αυτόχειρας έχει εξ επαφής τραύμα στο θώρακα.

Η περαιτέρω εξέταση θα αποδείξει αν τελικά ο άτυχος Ελληνογάλλος πυροβολήθηκε πρώτος.

Πάντως, η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει ότι ο δράστης είχε πρόθεση να καταφέρει θανάσιμα χτυπήματα και στα δύο θύματα.