Ενας 32χρονος Αλβανός ποινικός που είχε γίνει στόχος διαδοχικών εγκληματικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες στο κέντρο της Αθήνας είναι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης μέσα σε καφετέρια στα Σεπόλια από άγνωστο αντρα, που τον πυροβόλησε από κοντά κι ο οποίος εφτασε στο σημείο με ταξί.

Ο 32χρονος Αλβανός που δολοφονήθηκε είχε κατηγορηθεί για συμμετοχές σε εγκληματικές οργανώσεις, για ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ορισμένες ύποπτες σχέσεις με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Επιπλέον φερεται να είχε σχέσεις με μέλη της αλβανικής μαφίας στις φυλακές.

Είχαν γίνει κι άλλες απόπειρες εναντίον του

Ο εν λόγω αλλοδαπός είχε δεχθεί πυροβολισμούς, από αγνώστους, κοντά στον σταθμό Λαρίσης, στις 26 Μαίου 2019 κι είχε τραυματισθεί σοβαρά.

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2021 ο ίδιος αλλοδαπός είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στην οδό Κρήτης – κι ενώ επέβαινε σε ηλεκτρικό ποδήλατο- να φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο, έχοντας πιστόλι Baikal γεμάτο από σφαίρες!

Λίγες ώρες αργότερα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου μίλησε για απειλές για την ζωή του κι αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι.

Όμως το βραδυ της ίδια ημέρας έγινε στόχος νέας επίθεσης πάλι κοντα στον σταθμό Λαρίσης από δύο αγνώστους.

Ο 32χρονος πυροβολήθηκε στο πόδι, ενώ οι τρείς δράστες –συνελήφθησαν αργότερα από την ΕΛ.ΑΣ σε Αθήνα και Κόρινθο και φυλακίσθηκαν- προσπάθησαν να διαφύγουν με ταξί στο οποίο άφησαν ένα όπλο.

Οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για κλοπές, διακίνηση και παραγωγή ναρκωτικών ουσιών, αλλά και κατοχή παράνομου οπλισμού.

Η δολοφονία στα Σεπόλια είναι ένα ακόμη εντυπωσιακό δείγμα της δράσης της ανεξελεγκτης αλβανικής μαφίας κι άλλων ποινικών στο κέντρο της Αθήνας που προχωρούν σε συνεχή, ανεξέλεγκτα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», κυκλοφορούν με αλεξίσφαιρα κι αλληλοπυροβολούνται μπροστα στα έντρομα μάτια περαστικών ή θαμώνων καταστημάτων.