«Μουδιασμένη» είναι ολόκληρη η Ελλάδα, με την ιστορία της οικογένειας της 11χρονης Ιωάννας από τα Χανιά, η οποία βρέθηκε νεκρή το απόγευμα σε βράχια και πιο συγκεκριμένα στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της.

Οι αρχές απέκλεισαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και αφήνουν ανοικτά όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα για το πως έφτασε να πέσει από ύψος 20 μέτρων. Το άψυχο κορμί της μαθήτριας της 5ης Δημοτικού βρέθηκε στην βραχώδη περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Το σημείο που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Ιωάννα

Από την πρώτη στιγμή αστυνομία και ιατροδικαστής απέκλεισαν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Οι Αρχές καλούνται να διαπιστώσουν αν πρόκειται για δυστύχημα.

Από τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, προκύπτει ότι έπεσε με τα πόδια στο έδαφος.

Εκείνο που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι πως φαίνεται να είχε πλήρη έλεγχο των κινήσεών της.

Τραγικό τέλος

To κοριτσάκι είχε φύγει από το σπίτι του στις 20.00 το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Ωστόσο, η μητέρα της Ιωάννας δήλωσε την εξαφάνισή της στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης. Δηλαδή 15 ώρες μετά και αφού είχε περάσει ένα ολόκληρο βράδυ μακριά από το σπίτι της.

Όπως είπε η μητέρα της μιλώντας στο MEGA, δεν ενημέρωσε αμέσως για την εξαφάνισή της καθώς πίστευε επειδή πίστευε ότι θα την έβρισκε η ίδια.

Μάλιστα, η ίδια είπε πως αντίθετα σε όσα ακούγονται, εκείνο το βράδυ δεν είχε τσακωθεί με την 11χρονη κόρη της. «Δεν είχαμε τσακωθεί. Ήταν χαρούμενη. Έβαλε άρωμα και κραγιόν και μου είπε μαμά πάω μια βόλτα».

Κάμερα εντόπισε την μικρή Ιωάννα λίγη ώρα πριν γραφτεί ο τραγικός επίλογος

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα μηνύματα, η άτυχη Ιωάννα είχε μαλώσει με τη μητέρα της. Το κοριτσάκι κατευθύνθηκε προς τους Αγίους Αποστόλους κάνοντας μια στάση για να προμηθευτεί σνακ τα οποία κατανάλωσε στο σημείο κι έπειτα έπεσε στο κενό.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το Βασίλης Λαμπρόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που η 11χρονη Ιωάννα έφευγε από το σπίτι. Λίγες ημέρες πριν, το είχε σκάσει και πάλι με αφορμή έναν καυγά για τις επιδόσεις της στο σχολείο. Η μητέρα της την εντόπισε ζωντανή.

Μόνο που αυτή τη φορά, δεν πρόλαβε…

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση καλούνται να βρουν απαντήσεις σε κάποια ερωτήματα.

Το βασικότερο όλων ήταν γιατί χρειάστηκε να μεσολαβήσουν 15 ώρες προκειμένου να δηλωθεί η εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού.

Επίσης, σύμφωνα με το MEGA, εχθές το πρωί, όταν το σχολείο επικοινώνησε με την οικογένεια για να ρωτήσει τον λόγο που η 11χρονη δεν πήγε στο σχολείο μαζί με τα δύο αδέρφια του, εκείνοι απάντησαν ότι αισθανόταν μια αδιαθεσία.

Επιπλέον, υπάρχει κατάθεση συγγενικού προσώπου, το οποίο βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και μιλάει για έντονους καυγάδες το τελευταίο διάστημα με αφορμή κυρίως θέματα που έχουν να κάνουν με το σχολείο.

Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας

Κάμερα ασφαλείας, που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, καταγράφει την 11χρονη Ιωάννα να περπατά μόνη στον δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους.

Στα χέρια της κρατά μία σακούλα από σουπερμάρκετ.

«Βαριά σκιά» στην έρευνα

Την ίδια στιγμή, βαριά σκιά στην έρευνα ρίχνουν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένειά της.

Η μητέρα της 11χρονης βρίσκεται σε διάσταση με τον άντρα της, ο οποίος, σύμφωνα με αναφορές, έχει εκδηλώσει βίαιες συμπεριφορές προς τη σύζυγό του.

Πριν από δύο χρόνια μάλιστα η αδικοχαμένη Ιωάννα και τα αδέρφια της, είχαν γίνει μάρτυρες του ξυλοδαρμού της δασκάλας τους από τον πατέρα τους, ο οποίος είχε πάει στο σχολείο να τους πάρει χωρίς άδεια.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται το επίσημο πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια θανάτου της 11χρονης.