H SEAT και ειδικότερα η θυγατρική της η Cupra εισέρχεται δυναμικά στην κατηγορία των ηλεκτρικών με το νέο Born. Το νέο μοντέλο πατάει στο δάπεδο ΜΕΒ του VW Group, το οποίo ήδη μας έχει συστηθεί στα VW ID.3 και ID.4 καθώς και το Skoda Enyaq iV.

Σε λίγους μήνες το Cupra Born θα  μπει στην γραμμή παραγωγής. Ειδικότερα, θα κατασκευάζεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο επί γερμανικού εδάφους, στην πρόσφατα ανανεωμένη μονάδα της VW στο Zwickau.

Το Born αγγίζει σε μήκος τα 4.322 χλστ., πλάτος 1.809 χλστ. και ύψος 1537 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του ανέρχεται στα 2.767 χλστ.

Εφαλτήρια έκδοση αυτή με τον ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 150 ίππους και ροπή 310 Nm, η οποία συνδυάζεται με μπαταρία υψηλή τάσης με χωρητικότητα 45 kWh. Σύμφωνα με το εργοστάσιο εξασφαλίζει αυτονομία 340 χλμ. Η επόμενη πιο ισχυρή έκδοση αυτή με τον απόδοση των 204 ίππων και την μπαταρία 58 kWh. Επίσης, υπάρχει ένα πακέτο που ονομάζεται  e-Boost, το οποίο φροντίζει η μέγιστη ισχύς  να «σκαρφαλώνει» στους 231 ίππους.

Στον τομέα της αυτονομίας , η πιο μεγάλη εκδοχή που μπορεί να προσφέρει το νέο ισπανικό μοντέλο είναι τα 540 χιλιόμετρα, ενώ, η μικρότερη τα 420 χιλιόμετρα.

Μέσω ταχυφορτιστή μπορεί να εξασφαλίζει 100 χλμ. αυτονομίας σε μόλις 7 λεπτά χρησιμοποιώντας ένα σημείο ταχείας φόρτισης με ισχύ 125 kW. Η ίδια διαδικασία για το γέμισμα από το 5% στο 80% ολοκληρώνεται σε χρόνο μόλις 35 λεπτών.