Η Hyundai εξηλεκτρίζεται και πατάει γκάζι με τα μοντέλα της να κερδίζουν τις εντυπώσεις, τόσο με την αυτονομία τους όσο και με την τεχνολογική υπςεροχή.

Στα τέλη του 2022 η Hyundai θα βγάλει στην αγορά το Ioniq 6, την έκδοση παραγωγής του Prophecy concept και σύμφωνα με την κορεατική εταιρία, το ηλεκτρικό σεντάν θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με το Sonata.  Θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, που θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 73 kWh.

Η πρώτη έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 218 ίππους και αυτή με τους δύο 313 ίππους. Το μεγάλο ατού, των δύο εκδόσεων θα είναι η αυτονομία που θα αγγίζει τα 480 χιλιόμετρα.  Το 2024 η γκάμα θα εμπλουτίσει από άλλο ένα προηγμένο ηλεκτρικό μοντέλο, το  Ioniq 7, ένα ηλεκτρικό επταθέσιο SUV , με αυτονομία που θα αγγίζει έως τα 500 χιλιόμετρα!

Στα νέα μοντέλα ξεχωρίζειη εμφάνιση τους με αρκετά προηγμένες σχεδιαστικές γραμμές, μια έμπνευση που θα μπορούσε να παραπέμπει σε και σεληνιακό όχημα περασμένων δεκαετιών, όπως το  Ioniq 5 , που είναι το πρώτο Hyundai που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP.