Ήταν μια ιστορία που προκάλεσε πάρα πολλές απορίες. Πολλά ερωτηματικά. Πως και γιατί επετράπη το… πέρασμα των διοδίων σε πέντε πούλμαν που μετέφεραν οπαδούς του ΠΑΟΚ για έναν τελικό κεκλεισμένων των θυρών;

Ποιος έκανε τους ελέγχους και ποιος έδωσε το τελικό ok για να βρεθούν στην Αθήνα οπαδοί του δικεφάλου, από τη στιγμή που δεν έχουν δικαίωμα να πάνε στο γήπεδο;

Γιατί η αστυνομία τους πήγε συνοδεία μέχρι την Ομόνοια; Η… απόβαση έφερε έως και απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας (!) σε μια ιστορία που έμοιαζε κωμικοτραγική. Και που έβαζε μπουρλότο χωρίς κανέναν λόγο σε έναν τελικό ο οποίος έως το απόγευμα της Παρασκευής πήγαινε σε χαμηλούς τόνους. Και όλοι κοιτούσαν το ποδόσφαιρο.

Η αστυνομία έκανε λάθος. Το κράτος πιάστηκε στον ύπνο. Και όταν πια όλοι αντιλήφθηκαν ότι αυτή η ιστορία μπορεί να φέρει πολλά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και σήμερα; Αποφάσισαν να βάλουν μπροστά τη λογική. Και να στείλουν τους φίλους του ΠΑΟΚ πίσω στη βάση τους. Με την παρουσία τους στην Αθήνα να κρατάει τελικά μόνο λίγες ώρες.

Χθες το βράδυ γύρω στις 21:30 οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, έπειτα από εντολή της αστυνομίας, επιβιβάστηκαν και πάλι στα πούλμαν που είχαν παρκάρει πέριξ της Ομόνοιας και πήραν τον δρόμο της επιστροφής.

Υπήρξαν παράπονα από αρκετούς. Έφεραν αντιρρήσεις, ήθελαν να παρατείνουν την παρουσία τους στην Αθήνα και να παρακολουθήσουν τον τελικό από εδώ. Αλλά στην αστυνομία ήταν ανένδοτοι.

Περίπου στις 22:00 τα πούλμαν με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ εθεάθησαν στη Λεωφόρο Καβάλας, με την αστυνομία να στήνει σχέδιο για να φύγουν από εκεί προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν… παρατράγουδα, μιας και υπήρχε τέτοια πληροφόρηση.

Τα ξημερώματα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονταν ήδη στη Θεσσαλονίκη και θα παρακολουθήσουν τον αποψινό τελικό από εκεί.

Πηγή: to10.gr