Aυτοδιοικητικά θέματα που αφορούν τον Δήμο του Πειραιά, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο των επαφών του κ. Μώραλη με κυβερνητικά στελέχη.

Η «ατζέντα» της συζήτησης του κ. Μώραλη με τον κ. Πέτσα περιελάμβανε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αορίστου χρόνου, τη μεταβίβαση της περιουσίας των σχολικών κτηρίων στους Δήμους κ.α. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά

«Συναντήθηκα με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο είχα μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα, καθώς και για μια σειρά ζητημάτων του Δήμου Πειραιά, τα οποία  άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συζητήσαμε για τα έργα υποδομών και ανάπτυξης τα οποία προγραμματίσαμε να εντάξουμε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», στην αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και αορίστου χρόνου, με δεδομένο ότι ο Δήμος Πειραιά πλέον δεν διαθέτει επαρκές προσωπικό και καλύπτει ανάγκες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μάλιστα σε νευραλγικούς τομείς,  καθώς και για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών λόγω του μεγάλου όγκου έργων που καλούμαστε να υλοποιήσουμε, καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας. Έχω ξαναπεί πως η  Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και διαδραματίζει ζωτικό και καίριο ρόλο στις οικονομικές και αναπτυξιακές προοπτικές των πόλεων, καθώς και στα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, καθημερινά προβλήματα του πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με την εκάστοτε Κυβέρνηση, διεκδικώντας και επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό για τον Δήμο, την πόλη μας και τους δημότες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πέτσα για την καλή συνεργασία και το ενδιαφέρον του για τον Δήμο του Πειραιά.

Οι επαφές με τους Υπουργούς θα συνεχιστούν, προκειμένου να δοθούν λύσεις,  καθώς και να δρομολογηθούν κρίσιμα και σημαντικά θέματα, έτσι ώστε  ο Δήμος Πειραιά να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός ως προς τα έργα που έχει προγραμματίσει να υλοποιήσει, τα οποία άπτονται  της πρωτοβουλίας  της κεντρικής  διοίκησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.