Η Αρχαία Αίγυπτος δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Οι εξαιρετικές ανακαλύψεις που φέρνουν στο φως οι ανασκαφές στη χώρα των Φαραώ, ο θαυμαστός αρχαίος πολιτισμός της και το μυστήριο που ενίοτε τον περιβάλλει μαγεύει τους περισσότερους.

Ένα βήμα πιο κοντά σε αυτόν τον σαγηνευτικό κόσμο φέρνει τους Έλληνες το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας διοργανώνοντας για ακόμη μία φορά έναν  ιδιαίτερο κύκλο μαθημάτων Αιγυπτιολογίας και Ιερογλυφικών.

Μετά την μεγάλη επιτυχία των πιλοτικών διαδικτυακών μαθημάτων, τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου 2021, με ένα μάθημα εβδομαδιαίως που θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη εκτός των μεγάλων αργιών. Φοιτητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικοί αλλά και κάθε άνθρωπος που μαγεύεται από την αρχαία Αίγυπτο, αρχάριοι και προχωρημένοι, μπορούν να συμμετάσχουν στα συνολικά 20 μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν με τη χρήση σύγχρονης διαδραστικής τεχνολογίας.

Αξιοποιώντας τη μακρά παράδοση και εμπειρία του το Ινστιτούτο βασίζει τη διδασκαλία του σε πεπειραμένη αιγυπτιολόγο η οποία θα εισάγει τους συμμετέχοντες στην Αιγυπτιολογία και στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα, στην ιερογλυφική γραφή, στην θρησκεία, στην Τέχνη και στις επιστήμες των αρχαίων Αιγυπτίων, όπως την Ιατρική, την Αρχιτεκτονική, την Ταριχευτική, τα μαθηματικά και την αστρονομία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας στέλνοντας  email στη διεύθυνση hieg-aker.org@otenet.gr .