Η ΕΟΚ και η ΚΕΔ του Γιώργου Βασιλακόπουλου έγραψε ακόμη μια φορά ιστορία με μια απόφαση-σκάνδαλο για τον πρώτο τελικό μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Α1 Γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για την τελευταία φάση της αναμέτρησης του πρώτου τελικού της Α1 Γυναικών απέναντι στον Ολυμπιακό, την Πέμπτη στο βοηθητικό του ΣΕΦ, σε άλλη μια… χρυσή σελίδα του «Φάρου».

Η ΚΕΔ είχε ορίσει από την Παρασκευή ένα μέλος της, τον Κώστα Κορομηλά, να κρίνει την υπόθεση.

Ο Κορομηλάς λοιπόν αποφάσισε πως η ένσταση των Πράσινων γίνεται δεκτή, παρότι το καλάθι στο φινάλε του ματς είναι εκπρόθεσμο, όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το βίντεο, σε μια ανεπανάληπτη αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά και αλλοίωσης ολόκληρου του πρωταθλήματος της Α1.

Ο Κορομηλάς κατοχύρωσε την αρχική απόφαση του διαιτητή Καλδίρη, που το είχε κατακυρώσει ως εμπρόθεσμο πριν δει το replay του YouTube.

Η απόφαση αυτή σημαίνει πως πιθανότατα οι δύο ομάδες θα κληθούν να παίξουν… παράταση, αλλά δεν αποκλείεται και να επαναληφθεί ολόκληρος ο αγώνας.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα κάνει ένσταση, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα διαδικασία, με τα μέλη της πενταμελούς ΚΕΔ να καλούνται να αποφασίσουν για την υπόθεση.

Όσον αφορά τον σημερινό τελικό που ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 14:30 στη Λεωφόρο, αυτός αναβλήθηκε πηγαίνοντας πίσω όλο το πρόγραμμα των τελικών, σε μια απόφαση από την ΕΟΚ και την ΚΕΔ που δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό μπάσκετ.