Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο στο οποίο «πρωταγωνιστεί» η Παλαιστίνια Μαριάμ Αφιφί, η οποία χτυπήθηκε και συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό επειδή έτρεξε να βοηθήσει ένα νεαρό κορίτσι που ξυλοκοπούνταν.

Η Μαριάμ Αφιφί, που είναι μέλος της Ορχήστρας Νέων Παλαιστίνης, συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της αρπαγής των σπιτιών Παλαιστινίων στη συνοικία Αλ-Σέχ Τζαράχ της Ιερουσαλήμ.

Το βίντεο δείχνει ότι τον ισραηλινό στρατιώτη να τη σέρνει από την κόκκινη μαντίλα και στη συνέχεια να τη σέρνει στο έδαφος.

Η ερώτηση προς τον στρατιώτη

Ενώ βρισκόταν με χειροπέδες στην άκρη του δρόμου, η Μαριάμ Αφιφί ρώτησε τον ισραηλινό στρατιώτη που ήταν επιφορτισμένος να την προσέχει: «Αυτό ήθελες να γίνεις όταν ήσουν παιδί; Να είσαι στο πλευρό των καταπιεστών;».

«Τι έκανα; Επειδή υπερασπίστηκα ένα κορίτσι που το χτυπούσατε; Γι’ αυτό με συλλάβατε; Επειδή υπερασπίζομαι ανθρώπους που κλωτσάτε έξω από τα σπίτια τους;»

«Πώς νιώθεις; Ξέρω ότι είσαι άνθρωπος. Ίσως έχεις οικογένεια, ίσως και παιδιά. Αυτό ήθελες όταν ήσουνα παιδί; Να είσαι στη λάθος μεριά […] να υπερασπίζεσαι την καταστολή;»

Το συγκλονιστικό βίντεο με την Μαριάμ Αφιφί κατέβηκε αμέσως από τους «τοίχους» Παλαιστινίων στο Facebook.