Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες βίντεο στο οποίο «πρωταγωνιστεί» η Παλαιστίνια Μαριάμ Αφιφί, η οποία χτυπήθηκε και συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό επειδή έτρεξε να βοηθήσει ένα νεαρό κορίτσι που ξυλοκοπούνταν.

Η Μαριάμ Αφιφί, που είναι μέλος της Ορχήστρας Νέων Παλαιστίνης, συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της αρπαγής των σπιτιών Παλαιστινίων στη συνοικία Αλ-Σέχ Τζαράχ της Ιερουσαλήμ.

Το βίντεο δείχνει ότι τον ισραηλινό στρατιώτη να τη σέρνει από την κόκκινη μαντίλα και στη συνέχεια να τη σέρνει στο έδαφος.

Η ερώτηση προς τον στρατιώτη

Ενώ βρισκόταν με χειροπέδες στην άκρη του δρόμου, η Μαριάμ Αφιφί ρώτησε τον ισραηλινό στρατιώτη που ήταν επιφορτισμένος να την προσέχει: «Αυτό ήθελες να γίνεις όταν ήσουν παιδί; Να είσαι στο πλευρό των καταπιεστών;».

«Τι έκανα; Επειδή υπερασπίστηκα ένα κορίτσι που το χτυπούσατε; Γι’ αυτό με συλλάβατε; Επειδή υπερασπίζομαι ανθρώπους που κλωτσάτε έξω από τα σπίτια τους;»

«Πώς νιώθεις; Ξέρω ότι είσαι άνθρωπος. Ίσως έχεις οικογένεια, ίσως και παιδιά. Αυτό ήθελες όταν ήσουνα παιδί; Να είσαι στη λάθος μεριά (…) να υπερασπίζεσαι την καταστολή;»

Το συγκλονιστικό βίντεο με την Μαριάμ Αφιφί κατέβηκε αμέσως από τους «τοίχους» Παλαιστινίων στο Facebook.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από