Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά αντιπαραθέτοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για «τάξη και ασφάλεια» με το «αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα».

Συνέπειες των επιλογών της

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ας σταματήσει να αναζητά ευθύνες αλλού και ας αναλάβει επιτέλους τις συνέπειες των επιλογών της» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς θέμα προσανατολισμού της αστυνομίας για την πάταξη του εγκλήματος.​

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «έκρηξη ανασφάλειας και εγκληματικότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Ο κ. Μητσοτάκης έταζε τάξη και ασφάλεια. Δύο χρόνια μετά τις εκλογές το μόνο που έχει να επιδείξει είναι ξύλο στη νεολαία σε πανεπιστήμια και πλατείες.

»Κατά τα λοιπά, η τάξη και ασφάλεια του κ. Μητσοτάκη εξαντλείται σε ανάθεση φύλαξης σε μισό αστυνομικό τμήμα τύπων σαν τον κ. Φουρθιώτη, μαφιόζικα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μέρα μεσημέρι και συμβόλαια θανάτου δημοσιογράφων.

»Η σημερινή φριχτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα. Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη ας σταματήσει να αναζητά ευθύνες αλλού και ας αναλάβει επιτέλους τις συνέπειες των επιλογών της». ​