Ισχαιμικό επεισόδιο διέγνωσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας που κλήθηκε να διερευνήσει τα αίτια θανάτου της 68χρονης γυναίκας λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της.

«Η αρχική εκτίμηση είναι ισχαιμία μυοκαρδίου» δήλωσε ο γιατρός της.

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έδειξε ύπαρξη θρομβώσεων ωστόσο οι ιστολογικές εξετάσεις είναι εκείνες που θα ρίξουν φως στο μυστηριώδη θάνατο της 68χρονης λίγες ώρες μετά τη δεύτερη δόση με εμβόλιο της Pfizer.

«Θρομβώσεις μακροσκοπικές δεν υπήρχαν. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί. Θα πρέπει να περιμένουμε και τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις» εξήγησε ο γιατρός.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Η οικογένεια αναζητά να μάθει την αλήθεια αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η μέχρι πρότινος υγιέστατη, όπως λένε, γυναίκα κατέληξε.

«Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Έχουμε αιτηθεί να λάβουμε το αντίγραφο του ιστολογικού αλλά και του ιατρικού φακέλου» ανέφερε ο δικηγόρος κ. Ξυλουργίδης.

Κάθε επιπλοκή που συνδέεται χρονικά δεν μπορεί να αποκλειστεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις.

Με μια λακωνική δήλωση η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

«Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση και θα ήταν παρακινδυνευμένο να πούμε κάτι παραπάνω αυτήν τη στιγμή» είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης θα διαδραματίσει και ο ιατρικός φάκελος που περιλαμβάνει τα ιατρικά ευρήματα αλλά και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η 68χρονη λίγες ώρες πριν από το θάνατο της.

Διαβάστε επίσης: Πέλλα: Από ισχαιμικό επεισόδιο και όχι από θρόμβωση ο θάνατος της 68χρονης

«Της χορηγήθηκε η δεύτερη δόση. Το βράδυ της ίδιας μέρας άρχισαν τα βαριά συμπτώματα και οι οικείοι της την πήγαν στο νοσοκομείο. Της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, υποχώρησαν τα πρώτα συμπτώματα, βελτιώθηκε η κλινική της εικόνα και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο» συνέχισε ο δικηγόρος.

Τα συμπτώματα ωστόσο, επανεμφανίστηκαν μέσα στη νύχτα με την 68χρονη να οδηγείται για 2η φορά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την οικογένεια της, η γυναίκα δεν είχε υποκείμενο και ήταν σε άριστη φυσική κατάσταση.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος Ελληνικής Ιατροδικαστής Εταιρείας μίλησε στο Live News.

«Μένει ακόμα να πάμε στο μικροσκόπιο, να μελετήσουμε πάρα πολλά δείγματα ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων» εξήγησε ο ιατροδικαστής.

«Τα ευρήματα ήταν κοινά, δεν υπάρχουν στοιχεία θρόμβωσης που τουλάχιστον με γυμνό μάτι μπορούμε να διαπιστώσουμε. Χρονικά συνδέεται με το εμβόλιο, 24 ώρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου, όμως αλλεργική αντίδραση δεν να αποκλείσουμε» συμπλήρωσε ο ίδιος.