Τους δολοφόνους της συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία από τη Ζάκυνθο είχε καταγράψει, 11 μήνες πριν, κάμερα ασφαλείας, δευτερόλεπτα μετά την εκτέλεση. Ο δολοφόνος και ο συνεργός του, αμέσως μετά, πέταξαν τη μηχανή στη θάλασσα και πέρασαν στη Κυλλήνη με σκάφος.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε δηλώσει εγγράφως ότι φοβάται πως θα εκτελέσουν και εκείνον, μόλις 15 μέρες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του στο κέντρο της Ζακύνθου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος 8 συγκεκριμένων προσώπων, τους οποίους θεωρούσε ότι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του και δολοφονίας της γυναίκας του.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας που εκτελέστηκε με 28 σφαίρες το μεσημέρι της Παρασκευής στο νησί, είχε κατονομάσει πρόσωπα και είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν, τα οποία τον έβαζαν στο «στόχαστρο».

«Είχε αναγνωρίσει πρόσωπα»

Ως δράστη της δολοφονίας της συζύγου και απόπειρας σε βάρος του είχε αναγνωρίσει συγκεκριμένο άνδρα.

«Αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας τον… ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής. Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του. Τη στάση του αυτή, με τις παλάμες να τείνουν προς τα πίσω, την αναγνώρισα αμέσως, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθεται στις άμαξες με τα άλογα, τις οποίες χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς, ο ίδιος και η οικογένειά του και είναι μοναδική, καθώς το εν λόγω άτομο πάσχει από χαρακτηριστικό είδος κύφωσης» είχε τονίσει ο 54χρονος.

Ως τον οδηγό της μηχανής είχε υποδείξει έναν άλλον άνδρα, τον οποίο είδαν να διαφεύγει και να επιβιβάζεται σε σκάφος. Επίσης, είχε κατονομάσει και εκείνους που είχαν βοηθήσει τους δράστες πριν αλλά και κατά τη διαφυγή τους.

Η βεντέτα

Αίσθηση προκαλεί η πεποίθηση του 54χρονου ότι, εκτός των άλλων, είχε γίνει στόχος εκτελεστών, γιατί στο παρελθόν κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ενός κατηγορούμενου για άλλο φονικό.

«Ο άνδρας που καθόταν τότε στο εδώλιο είχε σκοτώσει στενό συγγενή του οδηγού της μηχανής που δολοφόνησε τη γυναίκα του» έλεγε.

«Αξιοσημείωτο δε είναι πως ήδη από τις 12/9/2018 κατέθεσα αναφορά μου, δυνάμει της οποίας καταγγέλλω, ως πρόσωπα τα οποία έχουν σχεδιάσει τη δολοφονία μου, τους… προκειμένου να με αποτρέψουν να καταθέσω ως μάρτυρας υπερασπίσεως του κατηγορούμενου για την υπόθεση δολοφονίας 37χρονου τον Αύγουστο του 2017» συμπλήρωνε το θύμα.

Ανάμεσα σε αυτούς που είχε μηνύσει ο 54χρονος ήταν ένας συνοδός ασφαλείας, ένας σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και δύο πρώην αστυνομικοί.

Οι αξιωματικοί, έχοντας ως «οδηγό» πλέον τα όσα ο 54χρονος είχε καταθέσει στη μήνυσή του, εξετάζουν τα άλλοθι των οκτώ ατόμων στα οποία είχε αναφερθεί το θύμα, θα εξετάσουν πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ θα προβούν και σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου των επικοινωνιών τους.