Μια σφαίρα ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα της ζωής του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο επιχειρηματίας «έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερή. Ένα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Όμως αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα. Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα. Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που έμπαινε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Eπιστημονικά και σαν εύρημα, είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας».

Στο μεταξύ ο 54χρονος επιχειρηματίας είχε δηλώσει εγγράφως ότι φοβάται πως θα εκτελέσουν και εκείνον, μόλις 15 μέρες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του στο κέντρο της Ζακύνθου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος 8 συγκεκριμένων προσώπων, τους οποίους θεωρούσε ότι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του και δολοφονίας της γυναίκας του.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας που εκτελέστηκε με 28 σφαίρες το μεσημέρι της Παρασκευής στο νησί, είχε κατονομάσει πρόσωπα και είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν, τα οποία τον έβαζαν στο «στόχαστρο».

«Είχε αναγνωρίσει πρόσωπα»

Ως δράστη της δολοφονίας της συζύγου και απόπειρας σε βάρος του είχε αναγνωρίσει συγκεκριμένο άνδρα.

«Αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας τον… ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, από φωτογραφίες των δραστών, προερχόμενες από κάμερες της περιοχής. Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στην μοτοσυκλέτα του. Τη στάση του αυτή, με τις παλάμες να τείνουν προς τα πίσω, την αναγνώρισα αμέσως, καθώς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάθεται στις άμαξες με τα άλογα, τις οποίες χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς, ο ίδιος και η οικογένειά του και είναι μοναδική, καθώς το εν λόγω άτομο πάσχει από χαρακτηριστικό είδος κύφωσης» είχε τονίσει ο 54χρονος.

Ως τον οδηγό της μηχανής είχε υποδείξει έναν άλλον άνδρα, τον οποίο είδαν να διαφεύγει και να επιβιβάζεται σε σκάφος. Επίσης, είχε κατονομάσει και εκείνους που είχαν βοηθήσει τους δράστες πριν αλλά και κατά τη διαφυγή τους.