Η κωδική του ονομασία είναι EXO-CD24 και δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου Covid-19. Το πειραματικό εισπνεόμενο φάρμακο θα δοκιμαστεί σε συνολικά 90 έλληνες ασθενείς, με τον «δημιουργό» του, καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και διευθυντή του Ολοκληρωμένου Κέντρου για την Πρόληψη του Καρκίνου στο Νοσοκομείο Ιχίλοφ,  Ναντίρ Αρμπέρ να μην κρύβει μιλώντας στα «ΝΕΑ» τον ενθουσιασμό του για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει – δηλαδή, την έναρξη της κλινικής μελέτης φάσης «ΙΙ» στη χώρα μας.

Ο ίδιος μάλιστα μαρτυρά, ότι καθώς το φάρμακο έχει χαρακτηριστεί διεθνώς «πολλά υποσχόμενο» υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλον τον κόσμο, όμως «η Ελλάδα επιλέχτηκε, ως η μόνη χώρα για τη διεξαγωγή της κλινικής μελέτης φάσης ΙΙ».

Δηλώνει άλλωστε εντυπωσιασμένος από την πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Αττικόν» – που σημειωτέον μαζί με το «Σωτηρία» θα συμμετέχουν στην έρευνα -, δίνοντας έμφαση «στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ελλήνων γιατρών και νοσηλευτών αλλά και στην αποφασιστικότητα και αφοσίωσή τους». Και προσθέτει ότι ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα μοιράζονται τον ίδιο στόχο με τον έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη αλλά και τον καθηγητή Λοιμωξιολόγιας Σωτήρη Τσιόδρα, που δεν είναι άλλος από «την εύρεση θεραπείας έναντι της πανδημίας».

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ που κυκλοφορούν