H απόφαση της αγγλικής Κυβέρνησης να συμπεριλάβει την Τουρκία στην «κόκκινη» λίστα με τις περιοχές λόγω του κοροναϊού, εμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Champions League στην Κωνσταντινούπολη.

Γιατί οι αποστολές της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, εφόσον ταξιδέψουν για το παιχνίδι στις 29 Μαΐου, στην επιστροφή τους στην Αγγλία θα χρειαστεί να τεθούν σε δεκαήμερη καραντίνα. Αλλά με το Euro να αρχίζει στις 11 Ιουνίου, πολλοί διεθνείς θα κινδυνεύσουν να… χάσουν την πρεμιέρα.

Για αυτό, η αγγλική Κυβέρνηση και η UEFA έχουν ανοιχτή γραμμή και συζητούν τις εναλλακτικές για το ραντεβού των δύο ομάδων.

Να γίνει ο τελικός σε αγγλικό έδαφος

Η Κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει προτείνει να διεξαχθεί ο τελικός σε αγγλικό έδαφος, ώστε να αποφευχθούν τα ταξίδια και τα περιττά ρίσκα. Επιπροσθέτως, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, προειδοποίησε τους οπαδούς να μην μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη για το παιχνίδι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, με προτροπή της UEFA η αγγλική Κυβέρνηση θα μπορούσε να εξαιρέσει από τους περιορισμούς τις αποστολές των δύο ομάδων, με μία φωτογραφική διάταξη. Αλλά η υγειονομική αρχή της Αγγλίας διστάζει να εγκρίνει μία τέτοια ρύθμιση.

Από τη άλλη, το Γουέμπλεϊ που έχει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει την αναμέτρηση, στις 29 είναι… ρεζερβέ για τα Play Off της Championship.

Αλλά η εφημερίδα Telegraph ισχυρίζεται πως ήδη τα γήπεδα της Τότεναμ στο Λονδίνο και της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ εξετάζονται από τους αρμόδιους…

Πηγή: to10.gr