Αυξημένη φαίνεται πως είναι η κίνηση στα διόδια τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου όσο και στην Αθηνών – Λαμίας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τις 18.000 είχαν αναχωρήσει από την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου 6.470 οχήματα ενώ καταγράφηκαν 3 παραβάσεις μετακίνησης και 140 επιστροφές.

Από την Αθηνών – Λαμίας αναχώρησαν 6.754 οχήματα και διαπιστώθηκαν 2 παραβάσεις μετακίνησης και 86 επιστροφές.

Χθες Μεγάλη Πέμπτη  με κατεύθυνση την Κόρινθο έφυγαν 11.116 οχήματα (3 παραβάσεις και 185 επιστροφές) ενώ με κατεύθυνση τη Λαμία αναχώρησαν 11.672 οχήματα (31 επιστροφές).

Δεν έλειψαν οι δικαιολογίες

Μπορεί η κίνηση να είναι μειωμένη σήμερα, ωστόσο οι οδηγοί που θέλουν να κάνουν Πάσχα στην επαρχία, χρησιμοποιώντας ευφάνταστες δικαιολογίες, είναι και σήμερα αρκετοί.

Στην Ελευσίνα αυτή την ώρα βρίσκεται και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, όπου μαζί με την αστυνομία πραγματοποιούν καθολικούς ελέγχους. Μάλιστα, με φορητούς σαρωτές ελέγχει εξονυχιστικά όλα τα έγγραφα, αυτά που αφορούν κυρίως στην ΕΡΓΑΝΗ και το Ε1.

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί που όταν οι αρχές τους λένε να κάνουν αναστροφή, προσπαθούν να τους πείσουν να τους αφήσουν να περάσουν. Άλλοι επικαλούνται λόγους δουλειάς, ενώ άλλοι αναφέρουν προβλήματα στα υδραυλικά και στα ρολόγια της ΔΕΗ.