Σε κοινές δηλώσεις με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε μετά το τέλος της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ.

«Καταγράψαμε…»

Ο Ερσίν Τατάρ μίλησε για «ιστορικό βήμα» σε ότι αφορά την εξέλιξη των διαβουλεύσεων στην Γενεύη και αναφερόμενος στην πρόταση των 6 σημείων που κατέθεσε αμφισβητώντας τις ισχύουσες αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ τόνισε ότι για πρώτη φορά «καταγράψαμε την πιθανότητα μόνιμης και σταθερής συμφωνίας με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος ο κατοχικός ηγέτης.

«Ήταν μια υπέροχη συνάντηση και η συμβολή του κ. Τσαβούσογλου έχει καταγραφεί στην ιστορία. Κάναμε επίσης ένα ιστορικό βήμα εδώ», είπε χαρακτηριστικά ο Ερσίν Τατάρ.

Για πρώτη φορά

«Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των κυπριακών συνομιλιών, καταγράψαμε ότι μπορεί να γίνει μόνιμη και σταθερή συμφωνία με την »Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», με βάση την κυριαρχική ισότητα και αποδοχή της πολιτικής ισότητας. Αυτό ήταν μια επιτυχία για εμάς», πρόσθεσε.

Το ευχαριστώ στον Τσαβούσογλου και το τηλεφώνημα στον Ερντογάν

Ο Ερσίν Τατάρ επεσήμανε την υποστήριξη της Τουρκίας στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ και ευχαρίστησε το Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ αποκάλυψε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο και τον ενημέρωσε για τα όσα διημείφθησαν στη Γενεύη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τσαβούσογλου για τη μεγάλη υποστήριξη, την εμπειρία και την τεράστια δύναμη του παρελθόντος έργου του, για το γεγονός ότι ο υπουργός μας βρίσκεται δίπλα μας στα δίκαια αιτήματα του τουρκοκυπριακού λαού» είπε ο κ. Τατάρ και πρόσθεσε: «Μόλις ενημέρωσα τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τηλέφωνο».