Ο κατήφορος της Λίβερπουλ δεν έχει τελειωμό. Το φινάλε στο «Άνφιλντ» ήταν απίστευτο, με το VAR να ακυρώνει γκολ της Νιούκαστλ στο 94′ και τις «καρακάξες» να πετυχαίνουν ένα ακόμη στο αμέσως επόμενο λεπτό, το οποίο μέτρησε, και… ξέρανε τους «ρεντς»(1-1).

Μπορεί η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να κατάφερε να προηγηθεί στο γήπεδο της για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες, όμως μετά την ισοπαλία με τη Λιντς πέταξε ακόμη δύο βαθμούς και απομακρύνθηκε από την τετράδα, ενώ κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός Ευρώπης.

Από την άλλη, για τις «καρακάξες» το γκολ του Γουίλοκ σε αυτό το μυθικό φινάλε σημαίνει πολλά, καθώς έφερε έναν σπυδαίο βαθμό στο σακούλι τους στην προσπάθεια που κάνουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, ενώ μόλις στο 3′ ο Σαλάχ με ένα δυνατό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Παράλληλα, ο Αιγύπτιος με αυτό το γκολ έγραψε ιστορία διότι έγινε ο πρώτος παίκτης της αγγλικής ομάδας που πετυχαίνει 20+ τέρματα σε τρεις διαφορετικές σεζόν στην Premier League.

Σε όλο το πρώτο 45λεπτο η Λίβερπουλ είχε πολύ καλό ρυθμό, αλλά και πολλές φάσεις που θα μπορούσαν να της έχουν δώσει το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Στην επανάληψη δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα με τους «ρεντς» να εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στην επίθεση και να δημιουργούν ευκαιρίες.

Ωστόσο, καμία από αυτές δεν αξιοποιήθηκε και η μπάλα τιμώρησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο τέλος. Συγκεκριμένα, στο 92′ ο Γουίλσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από θέση τετ α τετ, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR διότι είχε προηγηθεί χέρι, αλλά το τέρμα που πέτυχε ο ίδιος στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν πεντακάθαρο και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Καμπάκ, Φαμπίνιο, Τιάγκο (77’ Τζόουνς), Βαϊνάλντουμ, Ζότα (58’ Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Μέρφι, Ρίτσι, Κλαρκ (65’ Γουΐλοκ), Φερνάντες, Ντάμετ, Λόνγκσταφ, Αλμιρόν (85’ Γκέιλ), Σέλβεϊ, Σεν Μαξιμέν, Ζοέλιντον (60’ Γουίλσον)