Τη Δευτέρα το πρωί συνεχίζεται η κατάθεση του Σαμπί Μιωνή στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωσταντίνα Αλεβιζόπουλου η οποία διερευνά την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο επιχειρηματίας κατέθετε σήμερα επί 7 ώρες ωστόσο η κατάθεση του δεν ολοκληρώθηκε και γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του ο κ. Μιωνή στην κατάθεσή του υποστήριξε την μήνυσή του ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «η συμμορία στοχοποίησε τον ίδιο και το Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ. Και το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη».

«Με ωμό και αγοραίο τρόπο»

Κατά την κατάθεσή του και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μιωνή «εισέφερε δύο νέα σημαντικά στοιχεία» τα οποία είναι

«συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει»:

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στη συνάντηση-συνομιλία με τον «νομικό παράγοντα» ο τελευταίος είπε ότι «γαμ…σαν» τον Μιωνή επειδή ο Παπαγγελόπουλος ήταν κολλητός του Φιλιππάκη, «γαμ….με» τον Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους, και ο Μεταξάς ήταν παράπλευρη απώλεια.

«Εισαγγελικά ατοπήματα»

Στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής έδωσε «επιβαρυντικά στοιχεία για σωρεία εισαγγελικών ατοπημάτων» από τους 3 εισαγγελείς διαφθοράς.

Ατοπήματα που οδήγησαν στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή. Εντάλματα που ακυρώθηκαν, φορολογικό πρόστιμο που ακυρώθηκε και επιστράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και δικογραφία που κατέπεσε αφού όμως απείλησε να καταστρέψει τη ζωή των στόχων τους.

Ιδιαίτερη καταγγελία έκανε για αθωωτικό έγγραφο που έθαψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Εάν το έγγραφο δεν είχε «θαφτεί», τόσο εκείνος όσο και ο Παπασταύρου θα είχαν αθωωθεί από τον Μάιο του 2016.