Aυστηρό μήνυμα σε όσους συνωστίζονται σε κορονοπάρτι στις πλατείες απέστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του στους πολίτες για την άρση του lockdown.

Αναλύοντας τον οδικό χάρτη της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 3 Μαϊου (Δευτέρα του Πάσχα) θα επαναλειτουργήσει η εστίαση και η κυκλοφορία θα διευρυνθεί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Επίσης, από τις 10 Μαϊου θα επαναλειτουργήσουν γυμνάσια και δημοτικά, ενώ στις 15 Μαϊου με το άνοιγμα του τουρισμού θα επιτραπούν εκ νέου οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο, αυτό ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε αυστηρούς τόνους σε όσους εξακολουθούν να παραβιάζουν τα μέτρα, ενώ σε λίγες εβδομάδες ούτως ή άλλως θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Με την προοπτική άρσης των περιορισμών, όποιος έχει κουραστεί δεν έχει, πια, το άλλοθι να αυθαιρετεί. Και όσοι αλόγιστα συναθροίζονται σε πλατείες, επιτέλους, ας σταματήσουν. Αν και λίγοι μπροστά στα εκατομμύρια των συνεπών, μπορεί να βλάψουν πολλούς. Τους εαυτούς τους και τους δίπλα τους.»