Από την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα κατά τη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες , να θωρακίσουν την υγεία τους με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό, είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση των εμβολιασμών κατά της covid-19, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 55 – 59 και το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50 – 54. Υπενθυμίζεται ότι εμβολιάζονται τώρα πολίτες άνω των 60 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού (ομάδα Α) και αυξημένου (ομάδα Β) κινδύνου και εργαζόμενοι στο τομέα της υγείας.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται και αν τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων από τις εταιρείες, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες των ραντεβού και για ηλικιακές ομάδες, κάτω των 50 ετών.