Για κακόβουλα δημοσιεύματα κάνει λόγο ο Κώστας Σπυρόπουλος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση λόγω κοροναϊού.

Μάλιστα, ο ηθοποιός κατάφερε να κερδίσει και προσωρινή διαταγή κατά της Google προκειμένου μα αφαιρεθούν τα link που υπάρχουν στο διαδίκτυο και αναφέρονται σε καταγγελίες σε βάρος του, οι οποίες όμως δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Η δικηγορική εταιρία που τον εκπροσωπεί εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η δικηγορική μας εταιρεία στα πλαίσια της εκπροσώπησης του κ. Κωσταντίνου Σπυροπούλου και προς αντιμετώπιση της εξακολουθητικής συκοφάντησης που έχει υποστεί κατά το τελευταίο τρίμηνο με αλλεπάλληλα κακόβουλα και συκοφαντικά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, σας ενημερώνουμε ότι έχει προβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Έχει προβεί σε καταγγελία κατά των τηλεοπτικών σταθμών που παραβίασαν την ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία με τις ψευδείς και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διέδωσαν σε βάρος του εντολέως μας στο αρμόδιο θεσμικό όργανο, ήτοι το ΕΣΡ. Η ανωτέρω καταγγελία εκκρεμεί και δι’ αυτής ζητείται η επιβολή των κατά νόμο διοικητικών κυρώσεων (προστίμων κλπ) σε βάρος των παραβατών τηλεοπτικών σταθμών.

2. Έχει προβεί σε καταγγελία πάντα για λογαριασμό του εντολέως μας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας, καταγγελία η οποία και εκκρεμεί.

3. Έχει προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά την διαδικασία των Ασφαλιστικών μέτρων κατά της Google ζητώντας την διαγραφή όλων των αναρτήσεων που βρίσκονται αποθηκευμένες στην μηχανή αναζήτησης της Google και σχετίζονται με τις επίδικες καταγγελίες σε βάρος του εντολέως μας. Επισημαίνεται ότι στις 13.04.2021 εκδικάστηκε αίτημα για χορήγηση

προσωρινής διαταγής με περιεχόμενο να υποχρεωθεί η Google άμεσα να διαγράψει από τους συνδέσμους της όλες τις ανωτέρω συκοφαντικές πληροφορίες σε βάρος του εντολέως μας.

Η ανωτέρω αίτηση έγινε δεκτή καθ’ ολοκληρίαν με την έκδοση της προσωρινής διαταγής της 16.04.2021 από την δικαστική λειτουργό και Πρόεδρο Πρωτοδικών που εκδίκασε το σχετικό αίτημα. Με την ανωτέρω προσωρινή διαταγή υποχρεώθηκε άμεσα η Google να διαγράψει όλα τα ανωτέρω στοιχεία καθότι είναι αβάσιμα και ψευδή και προσβάλλουν την προσωπικότητα του εντολέως μας. Μάλιστα επισημαίνουμε ότι η ανωτέρω προσωρινή διαταγή αυθημερόν στις 16.04.2021 κοινοποιήθηκε στην Gοogle με δικαστικό επιμελητή και με σχετική εντολή για άμεση συμμόρφωση.

4. Η δικηγορική μας εταιρεία επιφυλάσσεται να προβεί στην άσκηση όλων των νόμιμων ενδίκων μέσων για λογαριασμό του εντολέως μας κατά οιουδήποτε συμμετείχε στην βάναυση και εξακολουθητική προσβολή της προσωπικότητας του. Παρ όλα αυτά μια μερίδα του Τύπου έντυπου και ηλεκτρονικού εξακολουθεί να διαβάλλει τον εντολέα μας με κακόβολα δημοσιεύματα και τηλεοπτικές εκπομπές. Ενδεικτικά αναφέρονται η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο «Dot» της 17.04.2021 με προσκεκλημένο τον επί μονίμου βάσεως για το συγκεκριμένο θέμα κ. Σεργουλόπουλο και δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News» της 18.04.2021 με υπογράφοντα τον κ Βασίλειο Μπουζιώτη.

Εννοείται ότι για τις παραβατικές αυτές συμπεριφορές θα υπάρξουν άμεσες νομικές ενέργειες της δικηγορικής μας εταιρείας από αύριο 19.04.2021. Τέλος επειδή οι χυδαίες επιθέσεις σε βάρος του εντολέως μας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή σοβαρό πρόβλημα υγείας προσβληθείς από τον covid έχουν φτάσει στο σημείο της ανηθικότητας και της χυδαιότητας με αποτέλεσμα την ύπαρξη κακόβουλων δημοσιευμάτων και σχολίων ότι δήθεν ο εντολέας μας βρίσκεται πλασματικά στο νοσοκομείο για να αποφύγει κάποια υποτίθεται δυσάρεστη εξέλιξη δικαστική, σας διευκρινίζουμε: Ότι ο εντολέας μας δεν είναι υπόλογος ούτε κατηγορούμενος σε καμία ποινική ούτε αστική διαδικασία και ούτε μπορεί να καταστεί και ούτε θα καταστεί και κατά συνέπεια τα εν λόγω σχόλια και δημοσιεύματα, εκτός του ότι είναι ανήθικα και χυδαία, είναι και ψευδή και αβάσιμα και καταδεικνύουν την εμπάθεια και την εμμονή προς το πρόσωπο του εντολέως μας

Εννοείται ότι όλα τα στοιχεία που έχει παραθέσει η δικηγορική μας εταιρείας στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου βρίσκονται στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.