Ο Εθνικός μας αγώνας επέστρεψε, μπήκε στο φετινό καλεντάρι του WRC και το μόνο που απέμενε έως χθες, ήταν η ανακοίνωση της τοποθεσίας. Τελικώς, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, το κέντρο του αγώνα θα είναι Λαμία!

Η επιστροφή του αγώνα στο πρόγραμμα του WRC,  του «Ράλλυ των Θεών»,  θα διοργανωθεί από 9-12 Σεπτεμβρίου.«Το Ράλλυ Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Το Ράλλυ Ακρόπολις θα φιλοξενηθεί σε τρεις Περιφέρειες της χώρας μας: Στην Αττική με την εκκίνηση να δίδεται κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, κατόπιν στην Πελοπόννησο με ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και μέσω της Στερεάς Ελλάδας θα κατευθυνθεί στη Λαμία, στην έδρα του αγώνα.

«Πριν από τρεις εβδομάδες ανακοινώσαμε την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα.Η ευχάριστη έκπληξη της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις για δύο μάλιστα χρονιές, γέμισε χαμόγελα όχι μόνο τους Έλληνες φίλους του motorsport, αλλά ξεπέρασε τα εθνικά σύνορα. Μεγάλες προσωπικότητες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, οδηγοί αγώνων, φίλοι από όλο τον κόσμο και όχι μόνο, υποδέχθηκαν την είδηση με μεγάλη χαρά. » τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Η εκκίνηση θα δοθεί,  κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα,  που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από οκτώ χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Οι ειδικές διαδρομές θα ξεκινήσουν αό την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC, ενώ, στην Λαμία θα καταλήξουν την ίδια ημέρα, το πρώτο σκέλος από τα τρία, ως πλέον επίκεντρο του αγώνα.  Συγκεκριμένα, στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, οι θεατές θα δουν τις γνώριμες, θρυλικές διαδρομές, τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές.