Φρένο στην επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής έβαλε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ανάβοντας, ωστόσο, πράσινο φως για την επαναλειτουργία των καταστημάτων στην Κοζάνη αλλά με τη μέθοδο του click away.

Οι ειδικοί εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στην άρση του SMS για το λιανεμπόριο επιμένοντας ότι οι αγορές θα πρέπει α συνεχιστούν με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032.

Έτσι και την επόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, η αγορά θα λειτουργήσει με βάση τα σημερινά δεδομένα. Κοινώς μόνο εμπορικά καταστήματα, πολυκαταστήματα με ένα ΑΦΜ, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών και πρακτορεία ΟΠΑΠ με click away και click inside και μόνο τα εμπορικά καταστήματα και τα πολυκαταστήματα με ένα ΑΦΜ.

Με click away θα συνεχίσουν να γίνονται οι αγορές στη Θεσσαλονίκη, ενώ από Δευτέρα με την ίδια μέθοδο θα λειτουργήσουν και τα μαγαζιά στην Κοζάνη.

Κατά τη συνεδρίασή τους οι ειδικοί δεν συζήτησαν καν το θέμα της επαναλειτουργίας των φροντιστηρίων μόνο για τους μαθητές του Λυκείου, ενώ μετέθεσαν για την ερχόμενη εβδομάδα τη συζήτηση για τις μετακινήσεις εκτός νομού.

Μεγάλη μερίδα των ειδικών φαίνεται προβληματισμένη, για το ζήτημα των μετακινήσεων καθώς θεωρούν πως με αυτούς τους δείκτες μία εξόρμηση στα χωριά μπορεί να χειροτέρευε ακόμη περισσότερο τα πράγματα και να πίεζε παραπάνω το σύστημα Υγείας.

Σχολές οδηγών

Πράσινο φως για την επαναλειτουργία των σχολών οδήγησης, πάντως, άναψες η επιτροπή των ειδικών οι οποίες αναμένεται να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου.

«Ναι» ψήφισαν οι ειδικοί και για τη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης ξένων γλωσσών, ECDL αλλά για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και τα ιδιωτικά σχολεία.

Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κοροναϊό.