Περισσότερο μείζον ζήτημα από τις καταγγελίες Κοντονή είναι η σιωπή του κ. Τσίπρα διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα κατά την ενημέρωση των πολιτικό συντακτών γιατί η κυβέρνηση χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ ως «μείζον πολιτικό ζήτημα».

Γιατί μετέθεσε μια εβδομάδα τις εκλογές του 2019;

«Προφανώς είναι μείζον πολιτικό ζήτημα όσα καταγγέλλει ο κ. Κοντονής» ανέφερε η Αριστοτελία Πελώνη προσθέτοντας ωστόσο ότι «ακόμη πιο μείζον πολιτικό ζήτημα θεωρώ τη σιωπή του κ. Τσίπρα και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αποδομήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, υπουργό τον οποίο διόρισε ο κ. Τσίπρας».

Στο πλαίσιο αυτό η κυβερνητική εκπρόσωπος δίνοντας συνέχεια στις χτεσινές αντεγκλήσεις μεταξύ μεγάρου Μαξίμου και Κουμουνδούρου για τις καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή ότι οι αλλαγές στους ποινικούς κώδικες εξυπηρετούσαν συγκεκριμένη υπόθεση, τόνισε χαρακτηριστικά:

Ποια συγκεκριμένη υπόθεση ευνοήθηκε;

«Θα πρέπει να σπάσει τη σιωπή του (σ.σ. ο κ. Τσίπρας), να τοποθετηθεί, να απαντήσει ως προς τις καταγγελίες ειδικά σε ότι αφορά τη μετάθεση των εκλογών του 2019 για μια εβδομάδα αργότερα. Θα πρέπει να απαντήσει ποιος ήταν ο λόγος, τι ήταν το τόσο πιεστικό για το οποίο έπρεπε να μεταθέσει τις εκλογές για να ψηφίσει τους νέους ποινικούς κώδικες».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε χτες σε αυτό το ζήτημα και μάλιστα φέρεται να έχει μιλήσει ονομαστικά στις αρμόδιες αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση η οποία ευνοήθηκε από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.