Ο ΟΑΕΔ προπλήρωσε σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, το δώρο Πάσχα καθώς και επιδόματα ανεργίας σε δικαιούχους του Οργανισμού.

Επισημαίνεται πως οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πληρώθηκαν και τα αναδρομικά κληρονόμων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, ο ΟΑΕΔ κατέβαλε συνολικά 108.378.903 € στους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, καταβλήθηκαν 39.855.719 € δώρο Πάσχα ανεργίας σε 286.483 δικαιούχους, 65.102.048 € προπληρωμές επιδομάτων ανεργίας σε 167.448 δικαιούχους, 3.184.312 € δώρο Πάσχα ειδικής παροχής μητρότητας σε 16.565 δικαιούχες, καθώς και λοιπές παροχές.

Οι πιστώσεις έγιναν με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η προπληρωμή των επιδομάτων όσων ανέργων έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από 12 Απριλίου έως 9 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί μετά την δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων)».

Τι γίνεται με το Δώρο Πάσχα σε όσους ήταν σε αναστολή εργασίας;

Σε δεύτερη ταχύτητα θα κατατεθεί το Δώρο Πάσχα για τους μισθωτούς που εντάχθηκαν σε κάποια από τα δύο βασικά πακέτα στήριξης (αναστολή σύμβασης, »Συν-Εργασία») για τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις στο διάστημα Ιανουαρίου -Απριλίου 2021.

Οι εν λόγω μισθωτοί θα λάβουν Δώρο Πάσχα είτε αποκλειστικά από το κράτος, είτε τόσο από το κράτος όσο και από τους εργοδότες.

Και οι δύο κατηγορίες δικαιούχων Δώρων Πάσχα, θα λάβουν τη σχετική παροχή έως τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, με εξαίρεση την αναλογία του Δώρου Πάσχα το οποίο θα καταβάλλει το κράτος για τους μισθωτούς που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό »Συν-Εργασία» και κατά τον τρέχοντα μήνα (σ.σ. Απρίλιο), οι οποίοι θα λάβουν το αναλογούν (για τον Απρίλιο) σχετικό ποσό μετά το Πάσχα.