Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών, οι οποίοι προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ. Κάθε ώρα που περνάει προκύπτουν και νέα στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν την ΕΛ.ΑΣ να φτάσει στη σύλληψη των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως εφόσον πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, σενάριο που δείχνει να προκρίνεται, τότε ακόμα και η σύλληψη των δραστών δεν θα φέρει την εξιχνίαση της υπόθεσης, αφού εικάζεται πως άλλος έδωσε την εντολή δολοφονίας και άλλος την εκτέλεσε. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή (χωρίς να συνδέονται σε τίποτα οι δυο περιπτώσεις), όπου αν και συνελήφθησαν οι δύο άνθρωποι που τράβηξαν τη σκανδάλη, δεν έχει βρεθεί ακόμα, αυτός που… υπέγραψε το συμβόλαιο.

Όσον αφορά τις έρευνες για την δολοφονία του Γιάννη Καραϊβάζ οι αρχές έχουν στα χέρια τους περισσότερα από ένα βίντεο, στα οποία φαίνονται οι δράστες της επίθεσης.

Από τα βίντεο αυτά οι αρχές προσπαθούν να βρουν τα στοιχεία της μηχανής, να δουν δηλαδή από που έχει κλαπεί.

Πηγή εικόνας: Alpha

Στο επίκεντρο τα ρούχα των δραστών

Ωστόσο, προτεραιότητα των αρχών είναι να ερευνηθούν όλα όσα έχουν να κάνουν με τους δράστες. Για παράδειγμα, πολύ σημαντικό στοιχείο είναι το από που έχουν αγοραστεί τα ρούχα που φορούσαν οι δράστες. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνηθίζεται οι δράστες τέτοιων επιθέσεων, εφόσον είναι από το εξωτερικό, να αγοράζουν τα ρούχα που φορούν στην επίθεση από τον τόπο του εγκλήματος.

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να μην πέσουν σε κάποιον έλεγχο και υποψιασθούν οι αστυνομικοί ότι κάτι δεν πάει καλά.

Έτσι λοιπόν οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας θα «σαρωθούν» στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ξεκινήσει το «σαφάρι» σε καταστήματα της Αθήνας – ειδικότερα αυτά με στρατιωτικά είδη-, ώστε να βρεθεί το μαγαζί που θα μπορούσαν να έχουν αγοράσει τα ρούχα.

Εφόσον τα ρούχα έχουν αγοραστεί από μαγαζί της Αθήνας οι αστυνομικοί θα βοηθηθούν πολύ, αφού η λογική λέει ότι κατά τη διάρκεια των αγορών δεν θα φορούν κράνη και άλλα προστατευτικά προσώπου και έτσι ίσως αποκτήσουν εικόνα των προσώπων των δραστών.

Επίσης, οι αρχές αναμένεται να ψάξουν εξονυχιστικά και τα ξενοδοχεία, κυρίως των Νοτίων Προαστίων, καθώς κάπου θα πρέπει να έχουν μείνει οι εκτελεστές, αφού όπως φαίνεται από την οργάνωση της δολοφονίας βρίσκονταν στη χώρα μας για αρκετές μέρες.

Μαρτυρία για γυναίκα – μυστήριο

Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μαρτυρία για γυναίκα μυστήριο, η οποία βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της δολοφονίας.

Χωρίς να είναι σίγουρο εάν εμπλέκεται στο θλιβερό περιστατικό, οι κινήσεις της λίγη ώρα πριν την εκτέλεση προκαλούν ερωτήματα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Alpha, η γυναίκα βρισκόταν στην περιοχή και τηλεφωνούσε συνεχώς. Ουσιαστικά αυτό κίνησε και την περιέργεια των αρχών αφού, δεδομένου ότι το όχημα του δημοσιογράφου δεν είχε παγιδευτεί με GPS, οι δολοφόνοι έπρεπε κάπως να γνωρίζουν πότε γυρίζει από τη δουλειά του το μεσημέρι ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα να πρόκειται για έναν… μικρό στρατό, όπου ο ένας ενημερώνει τον άλλο με κινητά μιας χρήσης.