Τους 2.000.000 εμβολιασμούς θα ξεπεράσει αύριο, Πέμπτη, η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι χτες είχαμε ρεκόρ τεστ (75.182) και ρεκόρ εμβολιασμών (59.969).

Σήμερα, Τετάρτη, θα ξεπεράσουμε τις 57.000 εμβολιασμούς.

Μέχρι τις 4 η ώρα σήμερα, είχαν γίνει συνολικά 1.983.180 εμβολιασμοί. Έτσι αύριο, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, φιλοδοξούμε να ξεπεράσουμε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς.

Πάνω από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (το 12,53% του πληθυσμού) έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού και πάνω από 686.000 (το 6,54%) έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως όσοι θέλουν να εμβολιαστούν και κυρίως οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, οι ευπαθείς και οι μάχιμοι σε θέσεις ευθύνης.

«Όσο περισσότερα εμβόλια έρχονται τόσο περισσότερους εμβολιασμούς θα πραγματοποιούμε» τόνισε ο υπουργός, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τις παραλαβές των εμβολίων.

Τέλος, είναι φανερό ότι κάθε μήνα του 2021 αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί:

  • Τον Ιανουάριο κατά μέσο όρο γίνονταν 10.840 την ημέρα
  • Τον Φεβρουάριο 25.647.
  • Τον Μάρτιο 32.370.
  • Τον Απρίλιο μέχρι σήμερα 47.334. Μέχρι αυτή τη στιγμή, για τον μήνα Απρίλιο, έχουν γίνει περισσότεροι από 284.000 εμβολιασμοί.

Αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κικίλιας στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεκαπέντε μήνες μετά την επίθεση του κορονοϊού και παρά τις οδυνηρές απώλειες, συνεχίζουμε να παλεύουμε όρθιοι έως την τελική υγειονομική νίκη, η οποία πια διαφαίνεται στον ορίζοντα.

«Η Ελλάδα, η χώρα που πέρασε μέσα από 10 χρόνια σκληρών περιοριστικών πολιτικών, δίνει επάξια μια διπλή μάχη, μέσα στις υγειονομικές δομές της. Πρώτον, για τη φροντίδα και τη θεραπεία των ασθενών και δεύτερον, για τον ασφαλή και οργανωμένο εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Πρωταγωνιστές οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι τραπεζοκόμοι, οι καθαριστές, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, όλοι αυτοί που είναι δίπλα στον κάθε πολίτη, με αγάπη και σεβασμό, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό. Όλοι οι Έλληνες τους ευγνωμονούμε.  Σήμερα αλλά και κάθε μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.