Η Renault, που λανσάρει εδώ και ένα χρόνο το νέο Captur , σε όλες τις εκδόσεις – βενζίνης, πετρέλαιο, ηλεκτρικό κ.α. – έχει έτοιμη και την πιο …άτακτη εκδοχή της, αυτήν που στο πίσω τμήμα της αναγράφονται τα αρχικά R.S. Line για να προσδώσει ακόμη πιο σπορ χαρκατηριστικά.  Μάλιστα, ο εμπρός προφυλακτήρας αλλά και άλλα στοιχεία στην εξωτερική του εμφάνιση είναι εμπνευσμένα από την F1. Το σπορ μενού συμπληρώνεται από τις ζάντες Le Castellet των 18 ιντσών αλλά και τις απολήξεις της εξάτμισης , όλα συνοδεία των απαραίτητων σημάτων«R.S. Line» στην πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Η σπορ αισθητική συνεχίζεται και στο εσωτερικό του με τα μπάκετ καθίσματα, που εκτός από την σπορ αισθητική προσφέρουν ενισχυμένη πλευρική στήριξη κ.α. Το τιμόνι είναι δερμάτινο ενώ, μεταξύ άλλων, ο οδηγός του θα βρει πεντάλ αλουμινίου και μαύρες επενδύσεις με νέες κόκκινες και γκρι ραφές. Ο οδηγός χειρίζεται όλες τις λειτουργίες από την ψηφιακή οθόνη αφής 10 ιντσών, στο κέντρο του ταμπλό.

Το κινητήριο σύνολο είναι το γνώριμο της γαλλικής φίρμας, το 1.3 TCe, με απόδοση 140 ίππους και ροπή στα 260 Nm, που μπορεί να το επιλέξει είτε 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Επίσης, η έκδοση R.S. Line μπορεί να συνδυαστεί και με την plug-in υβριδική των 160 ίππων.