Παναθηναϊκός… Ευρώπης, ΠΑΟΚ για κλάματα! Οι πράσινοι διέλυσαν τον ΠΑΟΚ με το θριαμβευτικό 3-0 στη Λεωφόρο και έβαλε… φωτιά στη μάχη της Ευρώπης. Απόλυτη αποτελεσματικότητα για τους πράσινους, που σε τρεις τελικές σημείωσαν τρία γκολ με τους Μακέντα, Βιγιαφάνιες και Αϊτόρ και μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, ενώ ξεπέρασαν την ΑΕΚ που αγωνίζεται στις 19:30 στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό.

Τραγικός ο ΠΑΟΚ, απείλησε μόλις μία φορά ουσιαστικά την εστία του Διούδη. Άργησε να κάνει αλλαγές ο Πάμπλο Γκαρσία, που για δεύτερη φορά σε είκοσι μέρες τον κέρδισε κατά κράτος ο Λάζλο Μπόλονι.

Ανούσιος ΠΑΟΚ, υπέροχο γκολ του Παναθηναϊκού

Deja vu. Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το πρώτο ημίχρονο στη Λεωφόρο. Σε ένα ματς που θύμιζε σχεδόν τα πάντα με όσα είδαμε πριν από είκοσι μέρες στο ίδιο γήπεδο, με τους ίδιους αντιπάλους. Τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη καλή στιγμή, με ένα σουτ του Μουργκ που κόντραρε στον Πούγγουρα και έφυγε κόρνερ.

Και τον Παναθηναϊκό σε παθητικό ρόλο για τριάντα λεπτά. Αλλά δίχως να απειλείται ιδιαίτερα. Οι πράσινοι με την τριάδα Νιας, Αλεξανδρόπουλου, Μαουρίσιο κατάφερναν να κλείνουν τους χώρους στον άξονα, με τον ΠΑΟΚ να απλώνει στο πλάι τις επιθέσεις του, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει από εκεί. Ακριβώς ίδιο ματς με εκείνο της κανονικής περιόδου, αλλά δίχως τις 2-3 καλές ευκαιρίες που είχε τότε ο ΠΑΟΚ.

Και το… deja vu ολοκληρώθηκε στο 38′. Στην πρώτη τελική του, ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ. Όπως και τότε. Με τον ίδιο σκόρερ. Τον Μακέντα. Με τον ίδιο δημιουργό. Τον Βιγιαφάνιες. Σε ένα υπέροχο γκολ, από τα καλύτερα που έχει σημειώσει ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν. Διαγώνια 40αρα πάσα του Βιγιαφάνιες σε θέση έξω δεξιά, γύρισμα του τελευταίου στην κίνηση πριν η μπάλα σκάσει κάτω, για να έρθει ο Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι και με ένα «τσίμπημα» της μπάλας να τη στείλει στα δίχτυα.

Τον διέλυσε και τον έφτασε σε απόσταση βολής

Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε κυρίως μέσω των στημένων φάσεων (κέρδισε 14 κόρνερ) να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ήταν αναποτελεσματικός. Ο Πάμπλο Γκαρσία καθυστέρησε χαρακτηριστικά να κάνει τις αλλαγές και όταν τις έκανε περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του, παρά την βοήθησε. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για ακόμα μια φορά έδειξε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα ντέρμπι, με αποτέλεσμα ο Λάζλο Μπόλονι να τον κερδίσει κατά κράτος.