Απορίφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε βάρος του ΤΑΙΠΕΔ για την υπόθεση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο διαγωνισμός αναμένεται να προχωρήσει κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ πριν μερικές ημέρες απέρριψε το αίτημα της διοίκησης της Άκτωρ Παραχωρήσεις για παράταση του διαγωνισμού της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Άρα η φάση των δεσμευτικών προσφορών θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευαστική εταιρεία ζήτησε την παράταση του διαγωνισμού επικαλούμενη το όφελος του δημοσίου συμφέροντος με τη διεύρυνση του ανταγωνισμού στην τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών.

Υπενθυμίζεται ότι η Άκτωρ Παραχωρήσεις αν και είχε προκριθεί στον τελευταίο γύρο του διαγωνισμού της Εγνατίας Οδού, εντούτοις ο εταίρος της, η ισπανική Roadis γνωστοποίησε την απόφαση της να μη συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι, η Άκτωρ Παραχωρήσεις έμεινε εκτός συμμετοχής. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση της, η Roadis ενημέρωσε την ελληνική εταιρία αφού είχε παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία της 1ης Μαρτίου που είχε ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ για ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση των φιναλιστ υποψήφιων επενδυτών της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η εταιρεία προτίθεται να καταθέσει αύριο ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ.