Η Γερμανία επιμένει να μην εμβολιάζει με το σκεύασμα της AstraZeneca ανθρώπους κάτω από 60 ετών, κυρίως τις γυναίκες. Ωστόσο επανήλθε με νέα δήλωση διορθωτική λέγοντας ότι ανεπιφύλακτα η AstraZeneca είναι πολύ καλή για τους άνω των 60.

Στη χώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς υπάρχουν 2,2 εκατομμύρια δόσεις που έχουν ήδη δοθεί. Την ίδια στιγμή, η Αυστρία είπε ότι συνεχίζει να κάνει το εμβόλιο στους κάτω των 60 ετών, όπως και άλλες χώρες όπως η Γαλλία.

Όμως, πολλοί θεωρούν ότι δεν άσχετη η συγκυρία που ο Μακρόν, ο Πούτιν και η Μέρκελ έκαναν τηλεδιάσκεψη για να ανοίξει ο δρόμος για να έρθει το Sputnik V στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αναλυτές σε έγκυρα περιοδικά κάνουν λόγο για πολιτική στόχευση. Ένα παιχνίδι της Γερμανίας και της Γαλλίας με τη Βρετανία η οποία έχει ως θύμα την AstraZeneca. Κανείς όμως δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι υπάρχουν ανησυχητικά περιστατικά.

Υπάρχει μια πληροφορία που λέει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ακόμα και απόψε μπορεί να συσκεφθεί για να δει τα νεότερα στοιχεία μετά την απόφαση της Γερμανίας για να δώσει και νέα απόφαση γιατί έχει δημιουργηθεί πολύ άσχημο κλίμα για την AstraZeneca.

Δείτε αναλυτικά