ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προέρχονταν από αρνητικά αποτελέσματα στο φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος και η ανάγκη για νίκη στην πρεμιέρα των πλέι οφ ήταν επιτακτική και για τους δύο. Τελικά αυτή που κατάφερε να την πάρει ήταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης που επικράτησε με 3-1 της Ένωσης και την άφησε στην τέταρτη θέση. Στο -1 από τον δεύτερο Άρη πλέον οι «ασπρόμαυροι».

Οι γηπεδούχοι χτύπησαν στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες της ΑΕΚ στις στατικές φάσεις και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζίβκοβιτς που πέτυχε δύο γκολ, έφτασαν στη νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη από τις τέσσερις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων μέσα σε μικρό διάστημα αφού θα τα πουν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Με 4-2-3-1 και τον Πασχαλάκη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ. Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο και Μπάμπα στην άμυνα, Σβαμπ και Αουγκούστο στα χαφ με τους Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί και Τζόλη πίσω από τον Σφιντέρσκι.

Για την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το 4-3-3 με τον Αθανασιάδη στο τέρμα. Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι και Λόπες ήταν στην άμυνα, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς και Μάνταλος στα χαφ, Γκαρσία, Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ στην επίθεση.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς φάνηκε ότι ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και με τη συμπλήρωση τριών λεπτών στο ματς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα εκμεταλλευόμενος τα άλυτα προβλήματα της ΑΕΚ στις στατικές φάσεις. Από εκτέλεση φάουλ ο Ίνγκασον με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι βρήκε τον Ζίβκοβιτς που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στη συνέχεια αλλά η ΑΕΚ αδυνατούσε να απειλήσει. Μάλιστα στην κόντρα η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη και στο 21’, ο Καντουρί βρήκε τον Σβαμπ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Αυστριακού να φεύγει λίγο άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο ΠΑΟΚ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Από λάθος του Ολιβέιρα ο Καντουρί πήρε την μπάλα και σέντραρε για τον Σφιντέρσκι που από κοντά έκανε το 2-0. Γκολ που όμως ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του Μαροκινού στην υποδοχή της μπάλας, πριν κάνει τη σέντρα.

Η ΑΕΚ χωρίς ευκαιρία ουσιαστικά στο ματς και με κάποια ακίνδυνα σουτ από Ολιβέιρα και Σιμάνσκι, κατάφερε να βρει γκολ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Ο Μάνταλος με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 1-1 στο 45+3’, στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της Ένωσης στο παιχνίδι.

Με την ίδια συνταγή

Αν ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε την ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ματς, τί να πει κανείς και για το δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στα 17 δευτερόλεπτα ο ΠΑΟΚ πέτυχε το 2-1 με τον Σφιντέρσκι από γύρισμα του Τζόλη και πήρε το αίμα του πίσω για το γκολ που του ακυρώθηκε στο πρώτο μέρος. Η ΑΕΚ στη συνέχεια προσπάθησε να πιέσει τον ΠΑΟΚ.

Στο 50′ μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το γκολ όταν ο Ανσαριφάρντ έκανε ωραία κίνηση και σουτ με τον Πασχαλάκη να του λέει «όχι». Η ΑΕΚ άφηνε χώρους πίσω με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει την κόντρα. Σε μία τέτοια στο 62′ ο Ζίβκοβιτς βρήκε τον Καντουρί αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Μαροκινού. Με τον ίδιο τρόπο βρέθηκε φάτσα με το γκολ και ο Κρμέντσικ στο 81’΄αλλά το σουτ που επιχείρησε απέναντι από τον Αθανασιάδη έφυγε λίγο άουτ.

Με σφραγίδα Ζίβκοβιτς

Αυτός που ξεκίνησε τη δουλειά, την τελείωσε κιόλας. Από λάθος του Λόπες, ο Κρμέντσικ βρήκε τον Σέρβο στην αντεπίθεση κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1 και να κλειδώσει τη νίκη για την ομάδα του. Έτσι μετά από δύο ισοπαλίες στην κανονική περίοδο, υπήρξε νικητής στο ντέρμπι Δικεφάλων που βάφτηκε ασπρόμαυρο.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μπάμπα, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (88’ Μιχαηλίδης), Σβαμπ, Τζόλης (68’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (75’ Κρμέντσικ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Μπακάκης (81’ Νταντσένκο_, Σιμάνσκι (58’ Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς (81’ Κοσίδης), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (68’ Αλμπάνης).