Σταθερή παραμένει η κατάσταση του 30χρονου, που δαγκώθηκε χθες από φίδι  και νοσηλεύεται στον «Άγιο Σάββα».

Παρότι σε κάποια στιγμή ο 30χρονος είχε τις αισθήσεις του, εντούτοις κρίθηκε σκόπιμο να μπει σε καταστολή από τους γιατρούς, οι οποίοι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Ο άντρας προσπάθησε να ταΐσει το ερπετό, το οποίο είχε ως κατοικίδιο, με αποτέλεσμα αυτό να τον δαγκώσει στο χέρι.

Του χορηγήθηκε αντίδοτο

Χθες το πρωί του χορηγήθηκε το αντίδοτο για το δηλητήριο της ινδικής κόμπρας, το οποίο έφτασε με ιδιωτική πτήση από την Κύπρο καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει τράπεζα αντιδότων, επισημαίνει στο Πρώτο Θέμα, ο κύπριος ιδιοκτήτης Pet Shop, ο οποίος γνωριζόταν με τον 30χρονο καθώς ήταν εκείνος που τον προμήθευε με κατεψυγμένα τρωκτικά για να ταϊζει την Ινδική κόμπρα που είχε στο διαμέρισμα του μέσα σε ειδικό κλουβί.

Στο ερώτημα, αν ο 30χρονος αγόρασε από το κατάστημα του το συγκεκριμένο ερπετό, ο ιδιοκτήτης του Pet Shop είναι κατηγορηματικός.

«Η αγορά δεν έγινε από το κατάστημα μου, ούτε θα μπορούσε να γίνει διότι αν και δεν υπάρχει νόμος στην Ελλάδα να που απαγορεύει την κατοχή δηλητηριωδών ερπετών, για να αποκτήσεις κάποιο θα πρέπει να έχεις ειδική άδεια από τη Νομαρχία καθώς και τον κατάλληλο χώρο για να το φιλοξενήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς τον δάγκωσε

Όσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες το φίδι κατάφερε να δαγκώσει τον 30χρονο, ο ιδιοκτήτης του Pet Shop, πιθανολογεί ότι αυτό έγινε την ώρα του ταΐσματος.

«Προφανώς το φίδι αισθάνθηκε την θερμότητα στο χέρι του ιδιοκτήτη του και αντί να δαγκώσει την κατεψυγμένη τροφή του, δάγκωσε το χέρι του» υποστήριξε.

Στην ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα, μίλησε και ένας φίλος του 30χρονου, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η κόμπρα δάγκωσε τον ιδιοκτήτη της την ώρα του ταΐσματος, χωρίς καν να βγει από το ειδικό κλουβί της.

Στο ερώτημα, πως προμηθεύτηκε ο φίλος του το συγκεκριμένο είδος δηλητηριώδους φιδιού, εκείνος απάντησε ότι δεν γνωρίζει. «Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ο φίλος μας δαγκώθηκε από την κόμπρα και πως οι γονείς του μας ζήτησαν την βοήθεια μας για να φύγει το ερπετό από το σπίτι», σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ινδική κόμπρα παραμένει μέσα στο διαμέρισμα του 30χρονου ψυχολόγου και αναζητείται τρόπος για να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

«Ενδέχεται να αντιμετωπίζει μελλοντικά προβλήματα υγείας»

«Είναι ένας νέος άνδρας, 30 ετών, Έλληνας, ο οποίος έχει ένα χόμπι συλλογής φιδιών και πήγε να ταΐσει μία κόμπρα την οποία είχε, χτες το απόγευμα. Τον δάγκωσε στον δείκτη του δεξί χεριού, τον πήγανε κατευθείαν στο Ιπποκράτειο, είχε μία κάποια δύσπνοια, μία δυσχέρεια στην αναπνοή, είχε αρχίσει να ζαλίζεται, οπότε δεν είχε καλή επικοινωνία. Τον διασωληνώσανε προληπτικώς, για να εξασφαλίσουνε αεραγωγούς, να μην έχουνε προβλήματα, και στις 9:30 ήρθε σε εμάς, στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος» είπε από την πλευρά του μιλώντας στο MEGA ο Θεόδωρος Κορμάς, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας νοσοκομείου Αγ. Σάββα.

Σύμφωνα με τον κ. Κορμά ενδέχεται ο 30χρονος να αντιμετωπίζει μελλοντικά προβλήματα υγείας, καθώς το δηλητήριο του συγκεκριμένου φιδιού είναι «ισχυρό νευροτοξικό, δηλαδή παραλύει τα νεύρα, σταματάνε να λειτουργούν οι μυς, σταματάει να λειτουργεί το διάφραγμα».

«Και το αντίδοτο έχει επιπτώσεις, και το αντίδοτο επιφέρει βλάβες, μπορεί να είναι θανατηφόρο» κατέληξε ο κ. Κορμάς ο οποίος τόνισε ότι είναι άγνωστο πότε και αν θα ιαθεί ο 30χρονος.