Ηχηρό άδειασμα στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την ψήφο του κατά των αμβλώσεων, κάνει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα αναφέρει:

Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του.

Η θέση αυτή της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα ψήφισε ο ευρωβουλευτής και προσπάθησε στη συνέχεια το γραφείο του να εξηγήσει, ανεπιτυχώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυμπουρόπουλος ψήφισε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή άμβλωσης.

«Η τροπολογία μιλούσε για το δικαίωμα στην προστασία της παιδικής ζωής», απαντούν στο in.gr συνεργάτες του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου μεταφέροντας πως ο Ευρωβουλευτής θεωρεί πως η επίθεση ξεκινάει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγης επειδή απέτυχαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με πλατείες κλπ.

Η ψήφος στις 13 Μαρτίου είχε να κάνει με την προστασία της παιδικής ζωής, αναφέρουν και συνεχίζουν: Οπου ο Κυμπουρόπουλος τάχθηκε στην άποψη ότι πρέπει να προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης. Βεβαίως, αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως άρνηση στη γυναίκα να επιλέξει η ίδια πώς θα διαχειριστεί την εγκυμοσύνη της.

Ωστόσο, όπως φαίνεται πλέον, είτε ο κ. Κυμπουρόπουλος δεν κατάλαβε τι ψήφισε ή συνειδητά το έκανε και αποδοκιμάστηκε και από τη Νέα Δημοκρατία.