Για τους ισχυρισμούς της Μέγκαν Μαρκλ για ρατσιστικές συμπεριφορές στη βρετανική βασιλική οικογένεια, μίλησε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, λέγοντας πως δεν ήταν απόλυτη έκπληξη, ενώ εξέφρασε την ελπίδα της πως η οικογένεια θα μπορέσει να τα ξαναβρεί.

Η 57χρονη Μισέλ Ομπάμα θέλησε να αναφερθεί σε μια συζήτηση που είχε με την Τζένα Μπους Χάγκερ στο NBC, στην viral συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ που ο πρίγκιπας Χάρι μαζί με τη σύζυγό του  Μέγκαν Μαρκλ παραχώρησαν στις 7 Μαρτίου.

«Ο ρατσισμός δεν είναι κάτι νέο σε αυτό τον κόσμο» είπε η Μισέλ Ομπάμα «επομένως δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη να ακούσω τα συναισθήματά της».

‘Race isn’t a new construct in this world, for people of color’

Δημοσιεύτηκε από Daily Mail στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

«I just pray that there is forgiveness and there is clarity and love and resolve at some point in time.»

Δημοσιεύτηκε από HuffPost Women στις Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Πάντως, η πρώην Πρώτη Κυρία δήλωσε πως ελπίζει ότι το οικογενειακό χάσμα θα μπορούσε να θεραπευτεί.

«Αυτό που ελπίζω και σκέφτομαι: είναι πρωτίστως μία οικογένεια και προσεύχομαι για συγχώρεση και θεραπεία γι’ αυτούς» είπε.

«Και τότε θα το χρησιμοποιήσουν αυτό ως μια διδακτική στιγμής για όλους μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έδωσαν μια εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ την περασμένη εβδομάδα, στην οποία έκαναν αρκετούς σοβαρούς αρνητικούς ισχυρισμούς για τη βασιλική οικογένεια, μεταξύ των οποίων πως ένα ανώνυμο μέλος της μοναρχίας ανησυχούσε για το πόσο σκούρο θα ήταν το χρώμα του δέρματος του Άρτσι όταν θα γεννιόταν.

Κι ενώ η Μισέλ Ομπάμα δεν πρόσφερε ανοιχτά την υποστήριξή της στη μία ή στην άλλη πλευρά, φάνηκε να είναι περισσότερο με την πλευρά της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι καθώς παρότρυνε το ζευγάρι να «συγχωρήσει» τη βασιλική οικογένεια μετά τη συνέντευξη.

Στη συνέντευξή της στην Χάγκερ η Μισέλ Ομπάμα είπε επίσης πως τα δημόσια καθήκοντα ήταν «ένα φωτεινό και ζεστό επίκεντρο» που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως.

«Αυτό που πάντα είχα στο μυαλό μου ήταν πως τίποτε από όλα αυτά δεν αφορούσε εμάς, στα δημόσια καθήκοντα. Είναι για τους ανθρώπους που υπηρετούμε» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από