Το 2020 ήταν αναμφίβολα μια πολύ περίεργη χρονιά λόγω κοροναϊού με τον χώρο του ποδοσφαίρου να επηρεάζεται αρκετά από την πανδημία. Τα γήπεδα ήταν άδεια, τα οικονομικά των συλλόγων ήταν σε κακή κατάσταση και γενικότερα είναι μια σεζόν που θέλει να ξεχαστεί από τους περισσότερους. Το 2020 όμως ήταν και η χρονιά του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός επιθετικός μεγαλούργησε με τη φανέλα της Ντόρτμουντ κατέρριψε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους πιο «καυτούς» U20 ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη.

Όπως είναι λογικό ο στράικερ των Βεστφαλών βρίσκεται στην κορυφαία ενδεκάδα U20 στην Ευρώπη για την χρονιά που πέρασε, όπως αποφάσισε η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), όντας φυσικά ο απόλυτος teenager του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εκτός όμως από τον Νορβηγό «γίγαντα», στην καλύτερη ενδεκάδα βρίσκεται πληθώρα ποδοσφαιριστών που μπορούν να αφήσουν εποχή τα επόμενα χρόνια.

Ποδοσφαιριστές που είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στις ομάδες τους και έχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης και κυρίως παίκτες που αξίζουν τη δεδομένη χρονική στιγμή πάνω από 50 εκατ. ευρώ, αλλά και πάνω από 100. εκατ. ευρώ. Εκτός λοιπόν από τον Χάαλαντ στη συγκεκριμένη ιδιαίτερη λίστα βρίσκεται και ο συμπαίκτης του στην Ντόρτμουντ, Τζέιντον Σάντσο, που απασχολεί από πέρσι τη μισή Αγγλία, αλλά και Ανσού Φατί, ο οποίος είναι το next big thing της Μπαρτσελόνα.

Πλην των τριών επιθετικών της λίστας υπάρχουν και τα ονόματα των Φιλ Φόντεν και Εντουάρδο Καμαβινγκά, με τον μεσοεπιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι μέσα σε έναν χρόνο να έχει εκτοξεύσει την αξία του και όλος ο κόσμος να μιλάει για εκείνον. Αντίθετα με τον μέσο της Ρεν έχει πάθει την πλάκα της η Ρεάλ Μαδρίτης που είναι έτοιμη να προσφέρει στη γαλλική ομάδα ακόμη και 100 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι.

Στην Ευρώπη (UEFA), την κορυφαία 11αδα συγκροτούν:

Τερματοφύλακας: Ερσίν Ντεστάνογλου (Τουρκία/Μπεσίκτας)

Αμυντικοί: Ταρίκ Λάμπτεϊ (Αγγλία/Μπράιτον), Έρικ Γκαρσία (Ισπανία /Μάντσεστερ Σίτι), Γουίσλι Φοφανά (Γαλλία/Λέστερ), Μίτσελ Μπάκερ (Ολλανδία/Παρί ΣΖ).

Μέσοι: Σάντρο Τονάλι (Ιταλία/Γιουβέντους), Φιλ Φόντεν (Αγγλία/Μάντσεστερ Σίτι), Εντουάρδο Καμαβιγκά (Γαλλία/Ρεν).

Επιθετικοί: Τζέιντον Σάντσο (Αγγλία/ Ντόρτμουντ), Eρλινγκ Χάαλαντ (Νορβηγία /Ντόρτμουντ), Ανσού Φατί (Ισπανία/ Μπαρτσελόνα).