Νέα δεδομένα δημιουργεί η τρίτη μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία σε βάρος, του ήδη προφυλακισμένου, ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για αδίκημα που -σύμφωνα με τον μηνυτή- έγινε το 2018, σε χρόνο που η καταγγελλόμενη πράξη παραμένει ποινικά «ενεργή» για τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αδίκημα του βιασμού που περιγράφεται στη νέα μήνυση έλαβε χώρα το 2018, γεγονός που σημαίνει πως η κατηγορία που ερευνά η εισαγγελία δεν έχει υποπέσει σε παραγραφή.

Η μήνυση φέρεται να κατατέθηκε στην εισαγγελία στις αρχές της εβδομάδας ενώ ο μηνυτής κατά το χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν ήταν ανήλικος.

Ανατριχιαστικές περιγραφές…

Ο βιασμός έγινε τέλη του 2018, ενώ όσα περιγράφει ο μηνυτής προκαλούν ανατριχίλα.

Όπως καταγγέλλει το θύμα γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο. Ο κ. Λιγνάδης τον κάλεσε στο σπίτι του.

Την πρώτη φορά δεν έγινε τίποτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, ο σκηνοθέτης τον κάλεσε και δεύτερη φορά, λίγες μέρες μετά. Εκεί, όπως λέει ο μηνυτής, του προσέφερε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις. Όταν συνήλθε κατάλαβε ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά…

Σύμφωνα πάντα με το MEGA, ακολούθησε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης του είπε ότι αν τολμήσει και αποκαλύψει οτιδήποτε θα πει στην αστυνομία ότι επιχείρησε να τον κλέψει. Δηλαδή ότι θα βρει μια απλή λύση για να μην προχωρήσει το θύμα σε καταγγελία και αποκαλύψεις.

Μάλιστα, εφόσον αληθεύει, πρόκειται για την ίδια τακτική που είχε ακολουθήσει ο κ. Λιγνάδης και με τη 40χρονη γυναίκα, η οποία κατάλαβε την αρρωστημένη δράση του και απείλησε να τον καταγγείλει στην αστυνομία, με αποτέλεσμα εκείνος -σύμφωνα με τα λεγόμενά της- να την απειλήσει ότι αν μιλήσει θα της «τινάξει τα μυαλά στον αέρα».

Η αντίδραση του σκηνοθέτη

Μετά την κατάθεση της νέας μήνυσης ο δικηγόρος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για «ψευδομηνυτή».

«Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς, με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας και προσέθετε: «Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά από πλευράς του Εισαγγελέως που θα διερευνήσει τη μήνυση, θα εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και θα υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα του μηνυθέντος πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη».

Πλέον, η εισαγγελία καλείται να αποτιμήσει ποινικά τα όσα αναφέρονται στη νέα μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη και να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης εναντίον του ή όχι.

Έρευνα και για άλλους πρωταγωνιστές του θέατρου

Εξελίξεις ωστόσο αναμένονται τις επόμενες ημέρες και στην προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται για άλλους πρωταγωνιστές του θεάτρου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ήδη, στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών άρχω έχει μπει γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει στρέψει τα «φώτα» πάνω του λόγω των καταγγελιών που υπήρξαν για συμπεριφορές που προσέβαλαν τη γενετήσια ελευθερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους φακέλους που παραδόθηκαν από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, υπάρχουν τουλάχιστον δυο καταγγελίες που στοιχειοθετούν κακουργηματικές πράξεις. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σε πρώτο στάδιο αναμένεται να κληθούν τα πρόσωπα που έχουν προβεί στις καταγγελίες, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τις επιβεβαιώσουν και πιθανότατα κι άλλοι μάρτυρες που μπορούν να εισφέρουν στοιχεία στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.