Αντιπροσωπεία δικηγόρων, αποτελούμενη από τους Ζορμπαλά Αλέκα, Καμπαγιάννη Θανάση, Παπαδάκη Κώστα, Σαραφιανό Δημήτρη και Συμεωνίδη Θεόδωρο επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και έθεσε υπόψη της την κρισιμότητα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και την ενημέρωσε για τις τελευταίες νομικές και ιατρικές εξελίξεις.
Ηταν μία πρωτοβουλία, που έλαβαν, όπως αναφέρουν σε κοινή δηλωσή τους «εξαιτίας της συνεχιζόμενης, παρά το ογκούμενο κύμα κατακραυγής της, κυβερνητικής αδιαλλαξίας, αποσκοπώντας στην ενεργοποίηση της ανώτατης εισαγγελικής αρχής της χώρας προκειμένου όπως της ζητήσαμε να λάβει κατεπειγόντως άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες στα όρια των νομίμων αρμοδιοτήτων της για να αποτραπεί ο θάνατος του απεργού πείνας χωρίς να υποβληθεί σε αναγκαστική σίτιση και σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του, σεβόμενη τη βούληση και την προσωπικότητά του».
Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου που τους δέχθηκε, όπως αναφέρουν «μας διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί το ζήτημα, έχοντας λάβει και τη σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΔΑ, και θα επιληφθεί».
- Ακρίβεια: Νέο Market Pass έως 100 ευρώ τον μήνα που θα χρησιμοποιείται ακόμα και σε λαϊκές εξετάζει η κυβέρνηση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/4): Στο επίκεντρο στο Champions League, μάχες στα παρκέ του ελληνικού Μπάσκετ
- ΕuroLeague: Βαρύ πρόστιμο στον Παναθηναϊκό για υπέρβαση του salary cup – Τιμωρήθηκε και ο Ολυμπιακός






