Η Citroën λανσάρει στην ελληνική αγορά το νέο C3 Aircross .Το νέο μοντέλο που προάγει την προηγμένη τεχνολογία αποτελεί μια λύση για τους οικογενειάρχες που αποζητούν ένα άνετο μοντέλο με πλούσιο εξοπλισμό, είτε στα μοντέλα βενζίνης, είτε στα ντίζελ.

Mάλιστα, η γαλλική φίρμα, που έχει ταλέντο στα ταξίδια και τις άνετες εκδρομές , εντός και εκτός ασφάλτου χάρη στον SUV χαρακτήρα του, το προσφέρει σε μια ειδική έκδοση C-Series , με κύριο χαρακτηριστικό το πλούσιο εξοπλιστικό πακέτο, τόσο στην άνεση όσο και στην ασφάλεια.

Το SUV C3 Aircross C-Series ξεχωρίζει χάρη στα  ανοδιώμενα πλαίσια σε σκούρο κόκκινο χρώμα (Deep Red) που εντοπίζονται στους προβολείς και στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών ενώ, η διακριτική σήμανση με την ονομασία της έκδοσης “C-Series” βρίσκεται ανάγλυφη στις εμπρόσθιες πόρτες κάτω από τους καθρέπτες, και μεταξύ άλλων,  εξοπλίζεται με ζάντες 16 ιντσών.

Διαθέτει πίσω φυμέ τζάμια που τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του και διατίθεται με Bi-Ton οροφή σε λευκό ή μαύρο χρώμα.

Επιπλέον, είναι διαθέσιμο σε τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς, με μαύρη οροφή στα χρώματα αμαξώματος Artense Grey, Platinium Grey και Natural White, αλλά και με λευκή οροφή στο μαύρο χρώμα αμαξώματος Perla Nera.

Προηγμένος είναι και ο εξοπλισμός του, στον οποίο περιλαμβάνεται το σύστημα Multimedia Citroën Connect Radio με έγχρωμη οθόνη αφής 7″, ψηφιακό δέκτη DAB και 6 ηχεία, η λειτουργία Mirror Screen (Android Auto, CarPlay) κ.α. 

Διαθέτει ένα πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εκτός των προαναφερθέντων, Brake Assist, ESP με λειτουργία αντιολίσθησης και Hill Assist για την εκκίνηση σε ανωφέρειες, Speed Limit Information (που αναγνωρίζει τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που προσδιορίζουν τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα) και Intelligent Speed Adaptation που προσαρμόζει την ταχύτητα κίνησης στο cruise control ανάλογα με την μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα.

Προσφέρεται ανάμεσα από τρία μηχανικά σύνολα, ένα βενζίνης και δύο diesel. Εφαλτήριο, ο  1,2 λίτρων PureTech Turbo κινητήρας με απόδοση 110 ίππων. Οι diesel επιλογές είναι με τον BlueHDi των 1,5 λίτρων με απόδοση 100 και 120 ίππων, που συνδυάζονται αντίστοιχα με χειροκίνητο και αυτόματο (EAT6) κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Κοστίζει από 17.500 ευρώ για την έκδοση με τον αποδοτικό κινητήρα 1.2 PureTech Turbo 110 ίππων.