Ένα περιστατικό στο Ισραήλ ενδέχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για τη μεταδοτικότητα του κοροναϊού στα έμβρυα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Times» του Ισραήλ, αλλά και της Jerusalem Post αναφέρει πως το έμβρυο κόλλησε κοροναϊό μέσω του πλακούντα από την θετική 29χρονη μητέρα του που βρισκόταν στην 25η εβδομάδα της κύησης και πέθανε μέσα στην κοιλιά της.

Οι γιατροί δηλώνουν βέβαιοι πως το μωρό έχασε τη ζωή του από Covid και λένε πως πρόκειται για την πρώτη τέτοια περίπτωση που καταγράφεται παγκοσμίως. Όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα έχει εμβολιάσει ήδη το 40% του πληθυσμού.

Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι το μωρό δεν είχε καρδιακό παλμό. Η γυναίκα γέννησε ένα νεκρό μωρό, στο οποίο στη συνέχεια έγινε τεστ για κοροναϊό και βρέθηκε θετικό. Το νοσοκομείο εξέτασε επίσης τον πλακούντα, όπου βρέθηκε επίσης ο φονικός ιός.

Ο καθηγητής Arnon Wiznitzer, μαιευτήρας και γυναικολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Beilinson στο Petah Tikva, δήλωσε ότι η περίπτωση ενός εμβρύου που προσβάλλεται από τον ιό, που ονομάζεται κάθετη μετάδοση, είναι πολύ ασυνήθιστη. Μέχρι σήμερα, μόνο μεταξύ 1% και 3% των περιπτώσεων η έγκυος μητέρα μεταδίδει απευθείας τον ιό στο μωρό της.