Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 32χρονο εκπαιδευόμενο πιλότο από το Ιράκ, το αεροσκάφος του οποίου εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα στις 12:28 της Κυριακής στην περιοχή του ανατολικού Ζαγορίου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή και παρά την χαμηλή νέφωση συμμετέχει ελικόπτερο Super Puma, ενώ διευρύνεται ο κύκλος των ερευνών σε γειτονικούς ορεινούς όγκους σε Τσεπέλοβο και Χρυσοβίτση.

Σε αυτές συμμετέχουν και ομάδες των πεζοναυτών που θα συνδράμουν το έργο της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, Ιρακινοί σπουδαστές της ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης, καθώς και εθελοντές, αλλά οι καιρικές συνθήκες και η γεωγραφία της περιοχής δεν ευνοούν την αναζήτηση. Ειδικότερα, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με 48 πυροσβέστες και 21 οχήματα.

Ποιος είναι ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοείται

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, ο νεαρός εκπαιδευόμενος πιλότος που αγνοείται και επέβαινε στο αεροπλάνο της Egnatia Aviation ονομάζεται Αμάρ Ιμπραχίμ και είναι 32 ετών. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη, χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Το στίγμα του χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο σήμα από το αεροσκάφος δόθηκε στις 12.29, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Οι έρευνες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά και του δύσβατου της περιοχής, αποδείχθηκαν άκαρπες χθες, με αποτέλεσμα να σταματήσουν τη νύχτα.