Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους όσα ξεστόμισε ο προπονητής ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό αθλήτριας, όταν εκείνη ήταν 11 ετών.

Η υπόθεση έγινε γνωστή έπειτα από καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου στην Εισαγγελία, ενώ μετέπειτα, ο Νίκος Κακλαμανάκης έκανε γνωστό πως πρόκειται για μια περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης πριν από 9 χρόνια με θύμα ένα παιδί που ήταν από 11 ετών.

Ο 38χρονος πλέον προπονητής προχώρησε σε ανατριχιαστικές δηλώσεις, ισχυριζόμενος πως με την 11χρονη είχαν σχέση και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να θεωρηθεί βιασμός.

«Για γάμο την ήθελα, δεν είχα πονηρό σκοπό – είχα και έχω συναισθήματα, την περίμενα να μεγαλώσει, να πάει 18 ετών έλεγα θα πάρει ποτέ τηλέφωνο; Την αγαπάω πώς να το εξηγήσω. δεν μπορούσα να κοιτάξω άλλη αλλά δεν ήταν το σεξουαλικό. Ηθελα να την παντρευτώ, που το κακό;», λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να δεχτώ τον βιασμό, είναι κάτι αμοιβαίο, δεν νομίζω πως υπήρξε βιασμός, βιασμός είναι μια φορά… Απεναντίας, ήθελα να παντρευτούμε, κάναμε γιορτές μαζί», λέει μεταξύ άλλων, ο πρώην προπονητής.

«Την αγαπάω και με αγάπησε και την ερωτευόμουν ακόμα περισσότερο κάθε φορά και δεν μπορούσα να δω καμία άλλη γυναίκα, είχα σχέση και την χώρισα. Βιασμός δεν μπορεί να γίνει… Μία φορά θα γίνει, δύο; Πόσες θα γίνει; Δεν είναι βιασμός αυτό το πράγμα. Το ήθελε. Το ήθελε και περισσότερο από εμένα δηλαδή, το ήθελε και έχω τραγικά στοιχεία ας πούμε να αποκαλύψω.

Δηλαδή μια κοπέλα δεν μπορεί να παντρευτεί μικρή; Και σε πληροφορώ ότι από μία φτωχή οικογένεια υπάρχει μια τεράστια ωριμότητα. Τα παιδιά που προέρχονται από μία πολύ φτωχή οικογένεια είναι τα πιο ώριμα.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο 38χρονος.

«Είχα πολύ αληθινά συναισθήματα, ειλικρινή. Ποιος βιασμός; Άμα ρωτήσετε τα παιδάκια εκεί μέσα που ήταν στην ηλικία της, θα σας το πούνε όλοι. Ήθελα να την παντρευτώ, πού είναι το κακό; Μου έλεγε η μάνα μου «Γιατί δεν αφήνεις έναν άνθρωπο να σε πλησιάσει;». Τι να της πω τώρα; Ότι είμαι ακόμα εκεί; Ναι, ακόμα εκεί είμαι», καταλήγει ο πρώην προπονητής.

Βιασμός με όλο του το νόημα

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ημουν τότε 11 χρόνων. Ημουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν».

«Ηταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», λέει για πρώτη φορά η 11χρονη τότε αθλήτρια ιστιοπλοΐας.

«Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία» ανέφερε η αθλήτρια.

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ημουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Εφυγε βράδυ ο προπονητής», αναφέρει.

«Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Επρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».

Κούγιας: Επικίνδυνη προσωπικότητα ο προπονητής της 11χρονης

Ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News για την περίπτωση της αθλήτριας η οποία κατήγγειλε ότι βιάστηκε από τον προπονητή της σε ηλικία 11 ετών.

Εκείνο που δεν έχει καταλάβει ο άνθρωπος αυτός είναι ότι ακόμη και ένα χάδι σε ένα 11χρονο παιδί, ακόμα και ένα φιλί που ο άλλος το κάνει συναισθηματικά και όχι με σεξουαλική υποδομή είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη» ανέφερε ο κ. Κούγιας.

«Έχω συναντήσει όλες αυτές τις εκδοχές των προσωπικοτήτων που δεν καταλαβαίνουν πολλές φορές ότι αυτό που κάνουν είναι έγκλημα» τόνισε ο κ. Κούγιας και συνέχισε: «Θεωρεί ο νομοθέτης ότι το πρόσωπο που είναι κάτω από 15 ετών δεν έχει κάνει τις κατάλληλες ποιοτικές αλλαγές στην προσωπικότητά του ώστε να μπορεί να επιλέγει τον ερωτικό του σύντροφο. Οποιοδήποτε παιδί άνω των 15 ετών δεν απαγορεύει να κάνει τις σεξουαλικές του επιλογές. Για αυτό οτιδήποτε γίνεται σε ηλικίες άνω των 15 ετών εκτός από περιπτώσεις βιασμών δεν θεωρούνται ποινικώς κολάσιμες πράξεις».

Όσον αφορά την περίπτωση της αθλήτριας ο κ. Κούγιας δήλωσε: «Αν έστω έχει αγγίξει αυτό το παιδί η πράξη είναι έγκλημα. Αν είναι απλώς ένα φιλί αυτό δεν είναι βιασμός, όμως αν έχει τολμήσει έστω να χαϊδέψει αυτό το παιδί σε ευαίσθητα σημεία του σώματός της, επειδή το παιδί είναι κάτω από 13 ετών, είναι βέβαιο ότι η πράξη αυτή δεν έχει παραγραφεί. Η πράξη που έχει καταγγείλει η κ. Μπεκατώρου έχει παραγραφεί. Αυτό που πρέπει προσέξουμε στην περίπτωση του προπονητή είναι ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μια επικίνδυνη προσωπικότητα. Όταν έχει την άποψη ότι μπορεί με μια διαφορά 16 ετών να ερωτεύτηκε το κορίτσι και τον ερωτεύτηκε και αυτή ο νόμος αυτό το τιμωρεί».