Ο μύθος του Βασίλη Χατζηπαναγή είναι πασίγνωστος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά είναι γεγονός ότι ο Βάσια δεν είχε την αναγνώριση που του αρμόζει στο εξωτερικό, κυρίως επειδή δεν έπαιξε στην Εθνική Ελλάδα, ενώ ο Ηρακλής δεν ήταν πρωταγωνιστής στην εγχώρια σκηνή.

Ωστόσο, η λάμψη του Χατζηπαναγή συχνά ξεπερνά τα ελληνικά όρια. Η ιταλική ιστοσελίδα «sportnews.snai.it» έκανε μεγάλο αφιέρωμα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή. Ο τίτλος του κειμένου είναι ενδεικτικός: «Χατζηπαναγής, ο Έλληνας Μαραντόνα».

Το κείμενο εξηγεί ότι πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος εντυπωσίασε την ποδοσφαιρική Ελλάδα με τα προσόντα του και ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος των τελευταίων 50 ετών. Παράλληλα, ο συντάκτης επισημαίνει πως παρόλη την αξία του, ο Βάσια κατέκτησε μόνο ένα Κύπελλο Ελλάδος με τον Ηρακλή.

«Ο Χατζηπαναγής είναι αληθινός θρύλος» γράφει ο Ιταλός και προσθέτει ότι «έχει μία ιστορία που θα αποτελούσε μία επική νουβέλα». Μάλιστα, ο συντάκτης επισημαίνει ότι ο Χατζηπαναγής δεν αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας και αυτό του κόστισε σε φήμη…