Η ΑΕΚ πήρε σπουδαίο διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης με 1-0 επί του Άρη και έπιασε τον αντίπαλο στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Μανόλο Χιμένεθ γιόρτασε με το καλύτερο τρόπο το εκατοστό του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ. Η γκολάρα του Λιβάι Γκαρσία στο 65ο λεπτό έκρινε την έκβαση του ντέρμπι, ενώ παράλληλα ήταν ενα από τα ελάχιστα πράγματα που άξιζαν σε ενα.τραγικό παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στο πώς θα εξουδετερώσουν η κάθε μια τα ατού της άλλης,.. με αποτέλεσμα οι καλές στιγμές να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όσο για τον Άρη; Πραγματοποίησε μια πολύ άσχημη εμφάνιση, ίσως την χειρότερη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ενώ σε πολύ καλή βραδιά βρέθηκαν όλα τα δυνατά χαρτιά του Μάντζιου.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης:

Η σκακιέρα της τακτικής

Με δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε σχέση με την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, παρέταξε την ομάδα του ο Άκης Μάντζιος. Ο προπονητής του Άρη επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με τον Σούντγκρεν αντί του Γκάνεα και τον Ματίγια (αντί του Τζέγκο) ως παρτενέρ του Σάσα στα αμυντικά χαφ. Αντίθετα, διατήρησε στο βασικό σχήμα και στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής τον Μανσίνι.

Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλασσε σε ότι αφορά την ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Μάνταλο και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τον νεαρό Μαχαίρα. Ο προπονητής των φιλοξενούμενων επέλεξε σύστημα 4-3-3, με τους Σιμόες, Γαλανόπουλο και Κρίστιτσιτς να είναι η τριάδα στα χάφ και τον Ανσαριφάρντ στη κορυφή της επίθεσης.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Μάνο

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν από την αρχή να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού αλλά και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία τους, προσέχοντας την αμυντική τους συμπεριφορά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα πάντως, ήταν για τον Άρη. Στο 7ο λεπτό ο Λόπες έκανε λάθος γύρισμα, ο Μάνος έκλεψε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, όμως δεν πλάσαρε σωστά.

Στην συνέχεια της φάσης ο Γκάμα μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή , έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα δύο αμυντικών της ΑΕΚ και ζήτησε πέναλτι, ο διαιτητής όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Νοκ άουτ ο Νεντελτσεάρου

Ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε στον αριστερό δικέφαλο σε μια ανύποπτη φάση (στο 18′) και δεν κατάφερε να συνεχίσει το παιχνίδι. Ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε ως αλλαγή τον Λάτσι, που πήρε τη θέση του Ρουμάνου στο κέντρο της άμυνας.

Απάντηση με τον Ανσαριφάρντ

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει την εστία του Μπουσέ. Μετά από μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια ο Γκαρσία μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και έκανε την σέντρα, ο Ανσαριφάρντ από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την καρφωτή κεφαλιά , όμως ο Γάλλος τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε τη μπάλα.

Κλειστό παιχνίδι

Οι δύο ομάδες έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στην προσπάθεια τους να εξουδετερώσουν τα ατού των αντιπάλων και τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό. Ελάχιστες ήταν οι τελικές προσπάθειες μέχρι το τέλος του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Σε μία από αυτές, στο 45ο λεπτό, ο Σάσα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και δεξιά, μετά από πάσα του Μανσίνι, όμως με το σουτ που επιχείρησε απο πλάγια θέση, δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Απειλητικό ξεκίνημα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές το δεύτερο ημίχρονο. Πρίν καν συμπληρωθεί, μάλιστα, το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ανσαριφάρντ σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπουσέ. Στο 51ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη τελική του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Σάσα να σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Διπλή αλλαγή του Χιμένεθ, απάντηση του Μάντζιου

Ο Χιμένεθ θέλησε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης, βάζοντας στο παιχνίδι τους Λιβάγια και Μάνταλο στην θέση των Κρίστιστιτς και Μαχαίρα. Στο ήταν η σειρά του Άκη Μάντζιου να αντιδράσει, παίρνοντας στο παιχνίδι τον Ματέο Γκαρσία στη θέση του Σίλβα.

Γκολ με απευθείας φάουλ από τον Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 65ο λεπτό, με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουσέ, που δεν κατάφερε να αντιδράσει πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ. Ήταν λάθος , βέβαια και η αντίδραση του τερματοφύλακα του Άρη. Ο Μάντζιος πέρασε στο παιχνίδι τον Λόπεθ στη θέση του Μάνου στη κορυφή της επίθεσης για τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Έχασε την μπάλα ο Μπέμπεκ

Ο Χιμένεθ ήθελε να κάνει διπλή αλλαγή στο 78ο λεπτό, όμως μετά από λάθος του διαιτητή.Μπέμπεκ δεν κατάφερε να περάσει στο παιχνίδι τον Ολιβέιρα στη θέση του Ανσαριφάρντ, καθώς είχαν γίνει ήδη τρεις διακοπές στο παιχνίδι για αλλαγές της ΑΕΚ. Ο Κροάτης διαιτητής ξεκίνησε να εξηγεί στους πάγκους των δύο ομάδων τι έγινε, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο ρυθμος του αγώνα.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Λιβάγια θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, παίρνοντας το … ριμπάουντ μετά από κεφάλια του Ανσαριφάρντ στο δοκάρι, όμως υποδείχτηκε σωστά σε αντικανονική θέση.

Άρης (Α. Μάντζιος): Mπουσέ, Σάκιτς (87′ Τζέγκο), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Σάσα (87′ Ιωάννου), Ματίγια, Γκάμα, Σίλβα (63′ Γκαρσία), Μανσίνι, Μάνος (75′ Λόπεθ)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (20′ Λάτσι), Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (60′ Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Γκαρσία (75′ Σάκχοφ), Ανσαριφάρντ, Μαχαίρας (60′ Λιβάγια)