Σε καραντίνα αναμένεται να τεθεί και η πόλη της Σπάρτης καθώς προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφονται στις τελευταίες ημέρες και το αυξημένο ιικό φορτίο.

Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για το τρίτο τοπικό lockdown λόγω φόβου διασποράς του κορονaϊού που αναμένεται να επιβληθεί μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις για αυστηρό lockdown σε Λέσβο και Βοιωτία

Υπενθυμίζεται ότι τα αυστηρότερα μέτρα στις περιοχές όπου επιβάλλονται τα τοπικά lockdown είναι τα εξής:

-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης:

-H λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

-H λήψη μέριμνας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

-H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του δήμου.