Μακριά από τα social media είναι αποφασισμένοι να μείνουν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, λόγω «ανελέητου τρολαρίσματος» που δέχονται στο διαδίκτυο, σύμφωνα με δημοσίευμα βρετανικού Τύπου.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, που μετρούσαν 10 εκατομμύρια followers στο Instagram πριν παραιτηθούν πέρυσι των βασιλικών καθηκόντων τους και διαγράψουν τότε τον επίσημο λογαριασμό τους, αποφάσισαν να απορρίψουν τα social media ως μέρος του νέου προοδευτικού ρόλου τους στην Αμερική.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως βάζουν δύσκολα στον πρίγκιπα Χάρι και στη Μέγκαν Μαρκλ, οι οποίοι αποφάσισαν να τα εγκαταλείψουν λόγω «ανελέητου τρολαρίσματος», σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» του Σαββάτου (09/01) που επικαλείται μια πηγή κοντά στο ζεύγος.

Έτσι, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι έτοιμοι για «ψηφιακή αποτοξίνωση» και δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το Twitter ή το Facebook στο άμεσο μέλλον.

Το ζευγάρι έκανε την τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, στα τέλη Μαρτίου, ευχαριστώντας τους ακολούθους του.

Η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε, τον περασμένο Οκτώβριο, πως ήταν το πρόσωπο που είχε δεχθεί το περισσότερο τρολάρισμα στο διαδίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο, κατά το 2019, ανεξαρτήτως φύλου.

«Δεν με νοιάζει αν είστε 15 ή είστε 25 ετών – αν οι άνθρωποι λένε πράγματα για εσάς που δεν είναι αλήθεια, αυτό που κάνει στην ψυχική και συναισθηματική σας υγεία είναι τόσο επιζήμιο».

Από την πλευρά του, ο πρίγκιπας Χάρι είχε υποστηρίξει τη σύζυγό του, εξαπολύοντας τα λεκτικά βέλη του εναντίον των χρηστών του διαδικτύου που κάνουν αρνητικά σχόλια «πίσω από usernames».

Υπενθυμίζεται ότι το διάσημο ζευγάρι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που ονομάστηκε ως Megxit από τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, και πλέον ζει στην Καλιφόρνια.

Προσπαθούν να διαμορφώσουν έναν νέο ρόλο για τους ίδιους εκτός των αυστηρών περιορισμών που διέπουν τη ζωή στον βρετανικό βασιλικό οίκο.

Τον Σεπτέμβριο, το ζευγάρι υπέγραψε μια πολυετή συμφωνία με το Netflix για την παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων, και ακολούθησε μια ακόμη πολυετή συμφωνία για την παραγωγή και την παρουσίαση σειράς podcast για το Spotify.