Οκτώ άνθρωποι στη Γερμανία εμβολιάστηκαν κατά λάθος με… πενταπλή δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό, στην ώρα που στην Ισπανία όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν μπαίνουν σε ειδικές λίστες.

Με πενταπλή δόση εμβολιάσθηκαν κατά λάθος 8 άνθρωποι στη Γερμανία, όλοι τους εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας στα βόρεια της χώρας. Οι τέσσερις από αυτούς εκδήλωσαν συμπτώματα και εισήχθησαν σε νοσοκομείο.

Σχεδόν 13.000 κρούσματα και 850 θάνατοι σημειώθηκαν σε μια ημέρα, ενώ ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός ανιχνεύθηκε τώρα σε δείγμα από ασθενή που πέθανε τον Νοέμβριο.

Ισπανία

Με καθυστέρηση μιας ημέρας έφτασε στην Ισπανία η παρτίδα των 350.000 δόσεων από τη Pfizer. Ο εμβολιασμός ανεβάζει ρυθμούς στα γηροκομεία όπου οι ηλικιωμένοι ελπίζουν ότι θα συναντηθούν πάλι με τους δικούς τους.

Ο Ισπανός υπουργός Υγείας δήλωσε ότι εκείνοι που αρνούνται να εμβολιαστούν θα μπαίνουν σε ειδική λίστα που θα δίνεται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Γαλλία

Το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές, καθώς σε αυτό το στάδιο οι εμβολιασμοί δεν μπορούν να ανακόψουν την πανδημία.

ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις προστέθηκε στα 2 εκατομμύρια που έχουν εμβολιαστεί με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna.

Στην τρίτη φάση των δοκιμών μπήκε το εμβόλιο της Novavax, σε 30.000 εθελοντές.