Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό 459 άνθρωποι και καταγράφηκαν 19.037 νέα κρούσματα.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 152.334 διαγνωστικά τεστ, το 12,5% των οποίων ήταν θετικό. Χθες το ποσοστό αυτό είχε μειωθεί στο 9,3%. Οι ασθενείς με κοροναϊό που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σήμερα είναι πέντε λιγότεροι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους οι ασθενείς μειώθηκαν κατά 668.

Σε ότι αφορά τις περιφέρειες με περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι το Βένετο (5.010) ενώ ακολουθούν η Λομβαρδία (2.628) και η Εμίλια Ρομάνια (2.127) με πρωτεύουσα την Μπολόνια.

Οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό το βράδυ των Χριστουγέννων ότι το φορτηγό που μεταφέρει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του κοροναϊού για την εκστρατεία εμβολιασμού των Ιταλών, έφτασε στην Ρώμη.

Το πρωί, είχε περάσει τα ιταλοαυστριακά σύνορα, αρχίζοντας την κάθοδο προς την Αιώνια Πόλη. Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία θα πάρει μέρος στην πανευρωπαϊκή ημέρα έναρξης του εμβολιασμού κατά της Covid-19, μεθαύριο, 27 Δεκεμβρίου.